14 квітня 2016 року в нашій школі було проведено засідання районного методичного об’єднання вчителів фізичної культури на тему «Формування рухових умінь і навичок учнів в урочний та позаурочний час». Інструктивно-методичний супровід засідання здійснювали: Хайнас В.М. – методист РМК, Удут Х.В. – директор Кольчинської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Строїн М.С. – голова районного методичного об’єднання вчителів фізичної культури, вчитель фізичної культури Чинадіївської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

  Цього дня вчителі фізичної культури загальноосвітніх навчальних закладів району мали можливість ознайомитися з особливостями формування рухових умінь і навичок учнів Кольчинської ЗОШ І-ІІІ ступенів в урочний та позаурочн ... Читати далі »

Категорія: Події | Переглядів: 438 | Додав: zpzp | Дата: 15.04.2016

   Шкільні екскурсії – чудова можливість дізнатися багато нового і цікавого про міста країни, в якій ми  живемо. Це - спілкування з однокласниками і друзями в невимушеній обстановці, коли є можливість проявити самостійність далеко від дому, батьків, подивитися, як живуть люди в інших містах і куточках Землі. Шкільні екскурсії – це ті події, які пізніше згадуються все життя.

   Дуже цікавою і змістовною була екскурсія під час весняних канікул  в учнів 10 класу до славетного   українського  міста  Львів.

   Львів  привітав нас усміхненими обличчями мешканців, грандіозними будівлями і затишними вуличками.  Дехто вперше милувався&n ... Читати далі »

Категорія: Світ навколо нас | Переглядів: 504 | Додав: zpzp | Дата: 08.04.2016

   Таланти - це суттєве багатство кожної країни у будь–яку історичну епоху. Саме вони визначають прогрес в освіті і науці, економіці, мистецтві, саме вони впливають на розвиток суспільства. Тому школа має знаходити, підтримувати та розвивати обдарованих дітей на благо України.

   З метою виховання активної громадянської позиції учнівської молоді, виявлення та підтримки художньо-обдарованих дітей, удосконалення рівня естетичного виховання дітей та молоді, популяризації дитячої творчості, виявлення яскравих індивідуальностей серед шкіл Мукачівського району було проведено конкурс «Самоцвіти дитячих талантів», в якому наша школа, звичайно ж, представила й свої таланти.

   Пісня - ... Читати далі »

Категорія: Олімпіади / Конкурси / Змагання | Переглядів: 600 | Додав: zpzp | Дата: 25.03.2016

   Карпатська Україна 1938–1939р. – доленосна подія в житті всього українського  народу. Невеликому Закарпатському краю судилось відіграти вагому роль в історії  українського державотворення. Навіть короткотривале існування цієї держави стало символом національних прагнень всього українського народу.   Карпатська Україна виникла в центрі Європи тоді, коли остання була поневолена фашизмом. У  складних зовнішньо-політичних умовах відбулась важлива подія в історії  краю – проголошення незалежності Карпатської України. 15 березня 1939 р. з трибуни Сойму звучали піднесені слова: «Наша Земля стає вільною, незалежною та проголошує перед цілим світом, що вона була, є й хоче бути УКРАЇНСЬКА. І коли б навіт ... Читати далі »

Категорія: Події | Переглядів: 491 | Додав: zpzp | Дата: 16.03.2016

   Від Господа ми  щедрий дар — щастя батьківства і материнства. Батьки — чудове слово, сповнене гордості й тривоги, сподівання й палкої надії… А спорідненим, і, мабуть, найближчим словом до слова батьки є інше, не менш об’ємне і значуще. Це слово — Батьківщина. Саме про Батьківщину, про виховання любові до рідного краю, до нашої України йшла розмова на загальношкільних батьківських зборах, які відбулися 11 березня 2016 рокув нашому закладі.

   Було чітко сплановано хід зборів і обговорено такі питання, як «Національно-патріотичне виховання учнів у системі роботи  Я-Родина-Україна!», «Децентралізація. ... Читати далі »

Категорія: Події | Переглядів: 629 | Додав: zpzp | Дата: 13.03.2016

   Творчість Тараса Григоровича Шевченка – життєдайне духовне джерело, з якого одвічно черпатимуть люди глибоку мудрість і наснагу. Молоде покоління вивчає твори Великого сина України і вчиться  любити рідну землю такою ж великою любов’ю, як він. Ціла низка заходів до  Шевченківських днів пройшла в Кольчинській ЗОШ І-ІІІ ступенів з 09 по 11 березня 2016 року під час проведення Тижня української мови та літератури.

   09 березня учнями та вчителями проведено виставку листів подяки Тарасу Шевченку. Учні 10класу  Ціцей Каріна, Меденці Наталка, Шершун Віолета разом з учителем української мови та літератури Мешко І.П.  підготували презентації для 5-8класів «Життя і творчість геніального поета». ... Читати далі »

Категорія: Тематичні тижні | Переглядів: 472 | Додав: zpzp | Дата: 12.03.2016

   Мовленнєво-розумова діяльність – єдиний процес творення думки та мовлення – складає підґрунтя для спілкування. Оволодіння учнями основами спілкування є практичною метою вивчення іноземної мови у школі. Одним із засобів активізації мовленнєво-розумової діяльності є гра. В процесі рольової гри, ігрової ситуації, конкурсу підсилюється емоційне сприйняття матеріалу. Учні активно набувають мовленнєвих навичок. Тому у ході навчально-виховного процесу доцільно використовувати не тільки урочну форму роботи, а й практикувати проведення позакласних заходів, конкурсів, залучати учнів із різними здібностями до їх підготовки та участі.

   Проведення предметних тижнів, зокрема з англійської та німецької мов, дає учням ... Читати далі »

Категорія: Тематичні тижні | Переглядів: 549 | Додав: zpzp | Дата: 26.02.2016

    У багатобарвності й могутності рідного слова втілено красу людини – творця мови,садівника прекрасного на землі. Рідне слово окрилює нас духовністю, любов`ю до пісні, до матері, до рідної землі.

   Сьогодні, у ХХІ столітті, українська мова стала престижнішою. Адже у ній - дух нації. Саме мова об`єднує, робить нас, українців, сильнішими.

   Протягом 19.02 та 22.02 у нашій школі проводилися різні заходи щодо святкування Дня рідної мови. Учні 5,6,7-их класів переглядали презентації, відео щодо цінності української мови. Учні старших класів презентували власні проекти щодо значення мови в житті людини, в житті нації. Також вчителі-філологи Сідор О.С. та Сидор М.Ф. ... Читати далі »

Категорія: Події | Переглядів: 728 | Додав: zpzp | Дата: 22.02.2016

Війна буде повторюватися до
тих пір, поки питання про неї
буде вирішуватися не тими,
хто помирає на полі бою.
     Анрі Барбюс

   Спогади про війну завжди болючі. Але ми мусимо пам'ятати ті страшні події, аби наступні покоління не повторювали прикрих помилок. Війна в Афганістані — збройний конфлікт за участю Радянського Союзу на території Афганістану (ДРА) розпочався у грудні 1979 році і тривав до 15 лютого 1989 року. Довгих 10 років тривала чужа війна, на якій, віддаючи обов’язок державі, воювали українці. Через горнило радянсько-афганської війни пройшло більше 160 000 українців. З них 3 360 загинули, в тому числі 60 вважаються зниклими безвісти або тими, що потрапили ... Читати далі »

Категорія: Події | Переглядів: 622 | Додав: zpzp | Дата: 19.02.2016

Хто вмирає в боротьбі – в серцях живе повіки!

   Євромайдан, Єврореволюція, Революція Гідності – усі ці терміни сьогодні стали невід’ємною складовою в історії побудови  української державності. У ці дні країна відзначає річницю Євромайдану, який започаткував Революцію гідності.

   Події Євромайдану засвідчили прагнення України бути частиною Європи. Українці виробили імунітет, шукаючи Європу, сформували дуже потужне суспільство, яке не спекулює минулим, а дивиться у майбутнє.

   Тому, з 15 по 19 лютого у нашій школі вчителем історії та правознавчтва Пушк ... Читати далі »

Категорія: Події | Переглядів: 547 | Додав: zpzp | Дата: 19.02.2016

« 1 2 ... 52 53 54 55 56 ... 76 77 »