13:48
Тиждень іноземних мов

   Мовленнєво-розумова діяльність – єдиний процес творення думки та мовлення – складає підґрунтя для спілкування. Оволодіння учнями основами спілкування є практичною метою вивчення іноземної мови у школі. Одним із засобів активізації мовленнєво-розумової діяльності є гра. В процесі рольової гри, ігрової ситуації, конкурсу підсилюється емоційне сприйняття матеріалу. Учні активно набувають мовленнєвих навичок. Тому у ході навчально-виховного процесу доцільно використовувати не тільки урочну форму роботи, а й практикувати проведення позакласних заходів, конкурсів, залучати учнів із різними здібностями до їх підготовки та участі.

   Проведення предметних тижнів, зокрема з англійської та німецької мов, дає учням можливість розкрити власні інтелектуальні , мовленнєві та творчі здібності школярів, проявити себе у різних ситуаціях та ролях, дізнатися багато нового, зацікавитись, а можливо й визначити свою подальшу долю, дізнавшись про власні вподобання, та усвідомлено вивчати предмет. Позакласна робота стимулює учнів до вивчання іноземної мови. Учні, які не можуть через різні причини реалізувати себе на уроці, мають можливість виявити свої приховані здібності під час позакласної роботи, адже саме тоді створюється позитивна атмосфера взаєморозуміння, співробітництва, довіри, взаємодопомоги (особистісно-орієнтований підхід).

   В рамках тижня іноземних мов відбуваються такі заходи: конкурс стіннівок «We study English»  і «Wir lernen Deutsch» (5-11 кл.), конкурс «День загадок, прислів’їв, ігор» (1-5 кл.), конкурс найкращого читця віршів англійською та німецькою мовою (7-11 кл.), брейн-ринг «Smart and Lucky» (4-5 кл.), брейн-ринг «Holidays» (3 кл.), уроки подорожі «Around Great Britain» (6-7 класи).

   Також був проведений відкритий урок з німецької мови з учнями 7 класу на тему: «Моя улюблена тварина». З учнями п’ятих класів проведена вікторина: «Я найкращий у вивченні німецької мови».

   Під час тижня іноземної мови у школі діти презентували пісні на німецькій та англійській мовах, яскраво показали свої музичні таланти та подарували глядачам незабутні враження.

   Такі заходи підвищують інтерес учнів до уроків англійської та німецької мов, виховують повагу до традицій і культури країн, мова яких вивчається, формують соціокультурну компетенцію учнів. Беручи участь у заходах, школярі розвивають творчі здібності, вдосконалюють мовні, мовленнєві навички, виявляють акторську майстерність.

Категорія: Тематичні тижні | Переглядів: 549 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]