16:13
Я-Родина –Україна!

   Від Господа ми  щедрий дар — щастя батьківства і материнства. Батьки — чудове слово, сповнене гордості й тривоги, сподівання й палкої надії… А спорідненим, і, мабуть, найближчим словом до слова батьки є інше, не менш об’ємне і значуще. Це слово — Батьківщина. Саме про Батьківщину, про виховання любові до рідного краю, до нашої України йшла розмова на загальношкільних батьківських зборах, які відбулися 11 березня 2016 рокув нашому закладі.

   Було чітко сплановано хід зборів і обговорено такі питання, як «Національно-патріотичне виховання учнів у системі роботи  Я-Родина-Україна!», «Децентралізація. Опорні школи» та підготовлено концертно-вітальну програму «В серці кожної людини живе любов до України» та виставку творчих учнівських доробок та пошукових матеріалів «Українець – це на все життя».

   Заступник з виховної роботи Е. О. Чечур ознайомила присутніх з планом роботи школи, проблемними питаннями виховної роботи та МО класних керівників, нормативно-правовими  документами щодо патріотичного виховання, яке наскрізно пронизує навчально-виховний процес. Підтвердженням цього є комплексна, системна й цілеспрямована управлінська та партнерська діяльності, тобто педагоги-батьки-громадськість. Присутнім було представлено різноманітні форми та методи, засоби, які використовуються як під час навчального процесу, так і в позаурочний час. Батьки мали можливість переглянути світлини учнів, на яких представлена дієва робота щодо патріотичного напрямку та оглянути творчі надбання своїх дітей. Крім учнівських творчих доробок, присутні мали змогу ознайомитись з роботою волонтерського загону «Добродійник», керівником якого є М. І. Масалова, пошуковими матеріалами щодо односельців, які перебували в зоні АТО, які зібрала вчитель історії Г. В. Дудинець та авторськими віршами учнів, які зібрала та систематизувала вчитель  української мови та літератури О. Р. Шух.

   Надзвичайно велика роль у вихованні справжніх патріотів належить школі. Шкільне виховання справді спрямоване на те, щоб сформувати дитину свідомим українцем. Починаючи з молодого віку, дітям прищеплюється любов до рідної мови, культури, природи, малої і великої батьківщини. Тому учасникам зборів були представлені форми роботи з педагогами щодо вдосконалення їх самоосвіти.

   Важливу роль у патріотичному вихованні дітей та учнівської молоді відіграє педагог, його особистий приклад, його погляди та практичні дії, що мають бути взірцем для наслідування, однак серцевиною виховання громадянина-патріота України є Сім’я. Завданням навчальних закладів є залучення батьків учнів, вихованців до активної участі у навчально-виховному процесі, організації та проведенні позакласних виховних заходів. Батьки мають стати не тільки гостями на заходах, не тільки спостерігачами за здобутками їх дітей, вони мають безпосередньо впливати на формування молодого покоління своїм досвідом та своїм прикладом. Під час зборів батьки мали змогу ознайомитись із презентаційними матеріалами класних керівників 3-А Г. В. Юско, 7-А М. І. Попович та 10 класу В. В. Клим.

   На загальношкільні збори був запрошений і селищний голова М.В. Дуб, який детально ознайомив громадськість селища з комплексною, системною та цілеспрямованою спільною діяльністю органів державної влади та школи щодо формування у молодого покоління високої патріотичної свідомості.

   Директор школи Х.В. Удут  наголосила присутнім, що виховання патріотизму в учнів є загальнолюдським завданням і потребує від  педагогів, батьків, громадськості спільних дій  та зусиль, адже патріотизм в сучасному розумінні – це відчуття того, що в  класі, школі, селищі, країні все залежить тільки від нас, однак серцевиною виховання громадянина-патріота України є Сім’я. Тож навчіть свою дитину любити Україну, пам’ятаючи, що

Якщо буде світло в душі, буде краса в людини,
Якщо є краса в людини, буде гармонія в домі,
Якщо є гармонія в домі, буде порядок у нації,
Якщо є порядок у нації, буде мир у світі!

Категорія: Події | Переглядів: 624 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]