09:34
Мова - серце нації!

    У багатобарвності й могутності рідного слова втілено красу людини – творця мови,садівника прекрасного на землі. Рідне слово окрилює нас духовністю, любов`ю до пісні, до матері, до рідної землі.

   Сьогодні, у ХХІ столітті, українська мова стала престижнішою. Адже у ній - дух нації. Саме мова об`єднує, робить нас, українців, сильнішими.

   Протягом 19.02 та 22.02 у нашій школі проводилися різні заходи щодо святкування Дня рідної мови. Учні 5,6,7-их класів переглядали презентації, відео щодо цінності української мови. Учні старших класів презентували власні проекти щодо значення мови в житті людини, в житті нації. Також вчителі-філологи Сідор О.С. та Сидор М.Ф. провели загальношкільний диктант між учнями 5-11-их класів. Переможцями стали Кость Аліна (6-А), Сарканич Вероніка (7-А), Соскида Вікторія (7-Б). Кожен класний колектив підготував стіннівку, листівку до Дня рідної мови. Серед учнів школи було проведено опитування з метою виявлення знавців рідного слова. Приємно було відзначити, що рідна мова живе, квітує у нашій шкільній родині.
    Юні талановиті поети, гордість нашої школи, організували «Веселу перерву», де декламували власні вірші про українську мову, на патріотичну тематику  Русин Ніколета (6-А), Січка Валерія (10 клас), Порохнавець Яна (7-А), Шух Ольга (7-А), Богдан Даніела (7-А).

   Веселий музичний настрій подарували Малікова Олеся (6-А), Горват Віталій (8-Б).

   Шух О.Р. між учнями 6-7-их класів провела вікторину на патріотичну тематику  «Я люблю Україну», метою якої було розширити та поповнити знання про Україну, мову, спонукати логічно мислити та проявити творчість.

   Активну участь у святкуванні Дня рідної мови взяли учні 3-А класу. Юско Г.В. провела конкурс на краще написання твору-мініатюри «Мова – серце нації».

   Учителі та учні школи прийняли участь в акції «Я українець», одягнувши вишивані сорочки.

   Цінність рідної мови - беззаперечна. Тож збагачуймо і надалі мовну скарбницю нашого українського народу. То ж хай живе, переживає століття й покоління найбільше диво – рідна мова!
 

Категорія: Події | Переглядів: 728 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]