Рідна мова - це мова,що першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя.

   Сьогодні, 9 листопада, в 3-А класі пройшла відкрита виховна година «Збережемо наш скарб-рідну мову»,присвячена Дню української писемності та мови.

   Учні відповідали і зʼясовували питання: чи спілкувалися люди завжди між собою за допомогою мови? Дивилися інсценізацію легенди про виникнення писемності,яку зіграли Дякун Ю., Кушнір О., Чечур С., Митрович О., Пряха Р.

   Свої таланти проявили, розшифровуючи лист давньогрецького історика Геродота: Кенез В.,Коштяк А., Легач І.,Клочанка І.

   Та найбільше вразили всіх присутніх сторінки з « ... Читати далі »

Категорія: Події | Переглядів: 584 | Додав: zpzp | Дата: 09.11.2016

О слово рідне!
Мудре і прадавнє,
Ти виросло з могутньої землі!

   9 листопада, у день Преподобного Нестора Літописця, ми відзначаємо День української писемності та мови. І це закономірно. Адже українська земля народила сина, який усвідомлював значення всього, що відбувалося на ній, прагнув зберегти національну пам'ять з вірою в те, що її не розгублять, а примножать нащадки. Саме він стояв біля витоків української писемності, збирав відомості про походження свого рідного Києва, його засновників, розповідав про події, що відбувалися на його очах.  6 листопада 1997 року, до тисячоліття писемності, Президент України  підписав указ про відзначення цього свята. З цього часу щороку в Україні проводять масові заходи щодо  відзначенню ці ... Читати далі »

Категорія: Події | Переглядів: 683 | Додав: zpzp | Дата: 09.11.2016