11:36
Зима на порозі – Миколай спішить у гості

   Насичений подіями рік добігає кінця, і наступає довгоочікувана казкова пора, коли дива стають реальністю. В ніч з 18 на 19 грудня Святий Миколай спускається із небес, щоб нагородити малюків за їх добрі вчинки. День Святого Миколая здавна на Україні проходив з піснями, конкурсами, змаганнями, забавами – це і певне підбиття підсумків у навчальних здобутках, а також дитячий іспит совісті напередодні Різдва – підсумок вчинених добрих справ наприкінці року.

   Найбільш щиро, з великим захопленням і радістю сприймають це свято наймолодші школярі – першокласники, бо Святого Миколая завжди вважали покровителем і заступником дітей. Тож саме вони найбільше чекають зимового гостя. Адже малеча знає, що за її слухняність, старанність, працьовитість Святий принесе їм безліч подарунків. Хлопчики і дівчатка, щоб отримати гарного подарунка від Миколая, намагалися добре вчитися, поважати старших, допомагати батькам.

   18 грудня у нашій школі пройшли святкові ранки для учнів першого  класу «Зима на порозі – Миколай спішить у гості».  На свято всі учні старанно підготували вірші, пісні та таночки, а допомагали їм у цьому класні керівники Куруц Олеся Іллівна, Барчій Наталія Євгенівна та вчитель музичного мистецтва Делеган Наталія Іванівна.

   Гарно прибраний зал, яскраві та оригінальні карнавальні костюми, весела музика створили у залі справжню зимову казку. Учні старанно декламували вірші про віру у добро, про історію цього дивовижного свята, відтворювали на сцені традиції нашого народу, співали про зиму-чарівницю та про Святого Миколая. Особливо сподобався глядачам таночок Зірочок та Ангелят. На сцені з’явився Чудотворець-Миколай, діти зустріли його веселою піснею та добрим словом. Роздаючи солодощі, Святий Миколай бажав дітям бути чемними, робити добро, не ображати нікого, не  сваритися, і нехай ця щира  віра у добро та життєва мудрість не покидають малят  на обраному шляху.

   В нагороду першокласники отримали від гостя солодкі подарунки, від яких на дитячих обличчях  з’явилася щаслива усмішка. Діти дякували Миколаю за подарунки та просили у Господа  щасливої долі для рідної України, батьків і рідних та всіх, хто подарував їм таке веселе свято.

Категорія: Свято | Переглядів: 622 | Додав: zpzp | Рейтинг: 4.5/8
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]