23:19
Відзначення Міжнародного дня рідної мови

Розвивайся, звеселяйся, моя рідна мово!
У барвінки зодягайся, українське слово.

     21 лютого - Міжнародний день рідної мови. Головною метою відзначення цього свята є зміцнення державотворчої функції української мови. Мова – це душа мільйонів українців, загартована історією й відточена творчістю найталановитіших письменників. Нею промовляє дух нашої свободи, це мова віршів, пісень, казок, прислів’їв, приказок, скоромовок, легенд нашого краю. Це наше багатство.
     До відзначення Міжнародного Дня рідної мови долучилася вся шкільна родина Кольчинської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Відбулись найрізноманітніші заходи з нагоди свята: це і конкурси, й виставки, і змагання, а також цікаві уроки про скарби рідного слова, класні години тощо. Учні мали змогу поринути у багатющий світ краси української мови, вшанувати пам'ять  видатних діячів нашого народу, завдяки яким вона сьогодні у нас є.           Метою всіх проведених заходів було донести до учнів красу і багатство української мови; спонукати до творчої праці; розвивати мовленнєві здібності; збагачувати словниковий запас; виховувати повагу до рідного слова.
     Учнівські колективи разом з учителями української мови та літератури Шух О.Р., Сидор М.Ф., Мешко І.П., Сідор О.С, створили чудові роботи до свята: мовні стіннівки, ілюстрації на тему «До мови серцем пригорнуся» та макети оригінальних літер. Найкращими стали стіннівки  учнів 9-Б, 11-А, Б, 7- А, Б класів, ілюстрації Куруци Є, Кисличного І.(7-Б), Чередник Д., Кость Є., (6-А), Єрьоміна В., Мідянки Д. (5-Б) , Яворської А.(8-Б).                           

     Бібліотекарем Фізер Н.В. організовано  виставку книг про рідну мову. У цей день класні керівники  запросили  учнів до спілкування «Шануй мову калинову». На великій перерві юні таланти декламували власні вірші а також створювали власні відео. Найкращими стали вірші Єрьоміна В., Зварич К (5-Б), Кушнір О., Митрович О., (7-А), Дзямко В, Куруца Є (7-Б) , Яворська Д (11-Б). Участь у мовному фотоквесті, організованому Шух О.Р. та Сідор О.С., взяли учні 5-7 класів. Найактивніші  - Єрьомін В (5-Б), Лінтур А. (5-Б), Русин К., Лендєл В., Яворська К (5-А), Гаврилець Б , Чередник Д(6-А) ,Кисличний І (7-Б), Куруца Є (7-Б). Під час уроків з учнями 5-7 класів проводились мовні вікторини «Подорож океаном рідної мови» а також  мовні тестування «Знавці рідної мови» з учнями 8-11 класів. Учні Кость А, Малікова О (11-А) та Кереселідзе М (11-Б) класів підготували та захищали власні мовні  проекти.  
     Учні 3-Б класу також взяли участь у святкуванні до Дня рідної мови. Класний керівник Обіцька Т.М. підготувала вікторину «Чарівні звуки, рідне слово – моя сердечна українська мова». В ході виконання завдань учасники продемонстрували свою ерудицію, свої вміння та навички, організаторські здібності. Діти проявили не тільки  знання з рідної мови, а й наполегливість у досягненні мети.

     Вітаємо всіх з Міжнародним днем рідної мови! Нехай українське  слово стане  для нас духовним джерелом життя. Шануймо його не з примусу, а лише за покликом власного сумління та гідності. Плекаймо в душі любов до рідної мови.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

ВІДЕОВІРШІ

ПРОЄКТИ УЧНІВ

Категорія: Події | Переглядів: 220 | Додав: oktaviasadvari | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]