17:47
Відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Минають дні, ідуть роки. 
Життя листки перегортає. 
А біль Афгану – навіки.
В душі чомусь не замовкає.

     Щорічно 15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Офіційно дата була встановлена в Україні 11 лютого 2004 року указом Президента України на заміну радянському Дню пам’яті воїнів-інтернаціоналістів.
     Цього дня зазвичай відбувається низка урочистих заходів і церемоній – покладання квітів до пам’ятних знаків, проведення мітингів-реквіємів, зустрічей з учасниками бойових дій на території інших держав. 
     15 лютого в школі традиційно вшановують мужність і наших співвітчизників і односельчан, одним з яких є Пастика Василь Олександрович, батько учениці 5 класу Пастики Ангеліни. Тому, саме  цього дня класним керівником Копин Н.І. для учнів 5-А класу була проведена година пам'яті «Ти вічний біль, Афганістан», під час якої діти мали змогу переглянути тематичні відеопрезентації. До цієї пам'ятної дати було залучено вчителем музики та мистецтва Копин Н.І. і учнів 7- 11 класів. Через прослуховування пісень та перегляд відеокліпів «Пісні народжені у пеклі Афгану» класні колективи поринути в історію минулого і відчути ту біль, яка несеться вже чималі роки, адже з кожним роком все далі і далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни.
     Але час не підвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів  України, долею одягнених у солдатські шинелі.
     Повернувшись до рідної домівки, кожен з них самостійно прокладав свій шлях – одружився, виховав дітей, онуків, але всі вони до цього часу залишились бойовою родиною. Тож нехай кожен день приносить їм спокій і благополуччя, щастя і достаток, наснагу і здоров’я. Щоб ніколи на нашій землі не було війни. Нехай  щасливо росте майбутнє покоління українців!
     У цей скорботний день Україна схиляє голову перед своїми синами, що воювали та загинули в 16-ти країнах світу.


Слава Україні – Героям слава!!!

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

Категорія: Події | Переглядів: 318 | Додав: oktaviasadvari | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]