10:10
Відзначення Дня визволення Закарпаття від фашистських загарбників

                                                                                      Чудова осінь фарбувала доли
Й веселкою переливалися ліси,
Коли у жовтні, в ту далеку пору
Нам визволителі свободу принесли                                     
     Щоб по-справжньому любити свій рідний край, треба досконало знати його історію, пам'ятати всі сторінки життя своїх пращурів.  У ці останні дні жовтня 1944 року міста і села України були остаточно звільнено від німецько-фашистських загарбників. Пам’ять про тих, хто не шкодував себе, рятував рідну землю і приніс перемогу над окупантами, живе і нині. Увесь 1944 р. для Закарпатської області був особливим. Точились запеклі бої за міста і села, поки не настав 26-й день жовтня, коли було визволено Мукачево, 27 жовтня – Ужгород, а 28 –Королево. І тепер ми кожного року святкуємо цей день, як День визволення Закарпаття та України від нацистських загарбників. 
     Напередодні пам'ятної дати 23 жовтня у нашій школі відзначався День визволення. Класним керівником Шух О.Р. разом з учнями 7 – Б класу проведено відкриту виховну годину « Тих днів у пам'яті не стерти і сьогодні», де діти ознайомились з трагічними сторінками історії Другої світової війни, з цікавістю переглядали історичні матеріали про визволення рідного Закарпаття,  ознайомились з їх героями, відчувши гордість за людей своєї землі, які відстояли незалежність і волю. Школярі зворушливо слухали, якою дорогою ціною здобуто перемогу. Учні 11 класів Длужевська А.,Касинець А.,Русин Н.,Дзямко С., Козар А. декламували вірші Закарпатських письменників про події війни на   території рідного  краю.
     Тож пам’ятаймо, якою ціною здобуто перемогу…  Будьмо гідними своїх пращурів, поважаймо свій народ і свою мелодійну мову, любімо рідну землю, бережімо волю та незалежність України.                       

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

Категорія: Події | Переглядів: 191 | Додав: oktaviasadvari | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]