18:42
ВІДКРИТИЙ УРОК ІЗ ПОЗАКЛАСНОГО ЧИТАННЯ У 3 - Б КЛАСІ

     Серед мистецького багатства українського народу значне місце посідає усна народна творчість — фольклор, що в перекладі означає — народна мудрість. Вона з далекої давнини приносить сучаснику думки, мрії, сподівання народу, відтворює його боротьбу проти гнобителів чи іноземних поневолювачів. Можна сказати, що усна народна творчість становить  поетичну біографію народу, історію його трудового життя і боротьби за волю і незалежність, історію подвигів його славних синів. Багатством і різноманітністю жанрів відзначається усна творчість українського народу. Вона є і безцінною духовною скарбницею нації.

     Саме цій тематиці, 13 листопада,  був присвячений відкритий урок з позакласного читання у 3-Б класі, який провела класовод Мішко Н.М. разом з асистентом вчителя Гичко Є.К., на тему: «Сторінками усної народної творчості». Цей урок дав можливість учням повторити жанри усної народної творчості; збагатити уявлення учнів про малі форми усної народної творчості та про побутову казку; навчати виділяти в них головне, вживати у власному мовленні прислів’я та приказки; розвивати творчі здібності учнів, спритність; виховувати любов до рідного краю, культури рідного народу. Протягом декількох уроків кожен з учнів писав та оформляв свої власні, цікаві та гарні міні-книжечки, присвячені усній народній творчості та під час уроку, виконуючи завдання, користувалися ними. Працювали також учні в групах: конкурс «Кращий відгадувач загадок»; завдання дібрати прислів’я однієї теми та утворити прислів’я; конкурс на краще виконання скоромовок. Дуже сподобалося учням з літер, які вони отримували за кожну пройдену сторінку, складати чарівне слово. Була використана цікава фізкультхвилинка «Веселий гопачок», яка була актуальною до сторінки з народними піснями, а також відео-презентація, за допомогою якої здійснювали перегляд народної казки "Подарунок з трьох зернин".

     Отже, всім було зрозуміло, що фольклор — це дорогоцінне художнє надбання народу, це витвір його поетичної душі, котрі необхідно знати й цінувати.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

Переглядів: 548 | Додав: oktaviasadvari | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]