12:50
Вибір професії

     Вибір професії — один з головних життєвих виборів, який здійснює людина в юному віці. Він має велике значення як для самої людини, так і для суспільства. У сучасних умовах світ професій дуже рухливий: немала частина професій зникає, багато виникає нових спеціальностей, спостерігається масова перекваліфікація. Запобіжним методом цих явищ вбачається професійна орієнтація молоді, як комплексна науково обґрунтована система форм та засобів впливу на особу з метою оптимізації її професійного самовизначення на основі врахування професійно важливих особистісних характеристик кожного індивідуума та потреб ринку праці. Вона спрямована на досягнення збалансованості між професійними інтересами і можливостями людини та потребами суспільства в конкретних видах професійної діяльності.
     16 лютого з метою підтримки профорієнтаційної роботи, практичним психологом Ковач А.А була організована зустріч з працівниками кафедри психології НУБіП України  доцентом  Ларисою Анатоліївною Афанасенко, та доцентом Олійник Оксаною Олексіївною. Була організована конференція з учнями 10-их та 11-их класів.                     Потенційні абітурієнти змогли поспілкуватись з викладачами які висвітлили сучасні тенденції розвитку психолого-педагогічної діяльності, надали інформацію про освітні програми НУБіП України, прокоментували кожну із спеціальностей гуманітарно-педагогічного факультету, зокрема зауважили перспективність фаху психолога, умови вступу, переваги навчання, можливості навчання по обміну в іноземних університетах, подальше працевлаштування, наявність стипендії та умовами її отримання, заохочуючи тим самим випускників здобути вищу освіту в НУБіП України. Учні мали змогу ознайомитись із значущістю спеціаліста-психолога, з'ясувати завдання та напрями діяльності, визначити його місце на ринку праці та розширити своє бачення майбутньої професії. Цікавою для присутніх стала інформація про студентське самоврядування та його роль у житті університету, робота творчих студій та гуртків. Загалом, зустріч відбулася в рамках дружньої взаємодії!
22 лютого з учнями 11 класу була проведена онлайн зустріч з представником Мукачівського державного університету старшим викладачем кафедри англійської філології та методики викладання іноземних мов Фельцан Інною Михайлівною.
     Основною метою зустрічі було ознайомити випускників зі спеціальностями університету, процесом організації  навчального процесу, матеріально-технічною базою. Учні поспілкувалися про актуальність на ринку праці спеціальностей інженерно-економічного, гуманітарного, педагогічного, туристичного та готельно-ресторанного напрямів. Викладач порадила як максимально вірно оцінити свої шанси на вступ і обрати «свою спеціальність», обговорила особливості та новації вступної кампанії, реєстрацію електронного кабінету вступника, терміни подачі заяв, обов’язкові предмети ЗНО для вступу на різні спеціальності. Окреслила переваги навчання в Мукачівському державному університеті, ознайомила з Програмою міжнародної академічної мобільності та проєктом «Подвійний диплом», особливостями вступу та навчання на різні освітні ступені. Загалом онлайн зустріч пройшла у теплій, доброзичливій, сприятливій атмосфері!
     Також учні 9-их класів були запрошені на день відкритих дверей ВСП МФК НУБіП України. Зустріч відбулася в онлайн форматі.
     Учням надавалася інформація про переваги навчання у коледжі та здобуття відповідних професій. Під час зустрічі учні отримали детальну інформацію про коледж, відділення, спеціальності, також була надана інформація про спеціальності, вступні іспити, форми та умови навчання,  контактні телефони, електронну адресу та реквізити коледжу. Висвітлені також були питання умов студентського побуту та дозвілля, можливості виїзду за кордон в рамках програм співробітництва з іноземними навчальними закладами та підприємствами, пільг для студентів, можливості реалізації здібностей кожного студента завдяки роботі різноманітних гуртків, факультативів, курсів та освоєння додаткових робітничих професій. Зроблено акцент на тому, що навчання у коледжі – це здобуття першого ступеня вищої освіти із перспективами продовжувати навчання в НУБіП України.      

   Під час проведення профорієнтації викладачі та працівники коледжу з огляду на власний життєвий досвід усвідомлюють, що вибір професії — це фактично вибір життєвого шляху і надзвичайно відповідальний крок а й щастя, задоволення від студентського життя, міцні фундаментальні знання, практичні навики і духовний розвиток.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО
 

Переглядів: 145 | Додав: oktaviasadvari | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]