15:27
Уроки Мужності та патріотизму в школі

   З метою ознайомлення молоді з одними із трагічних сторінок історії України, виховання почуття поваги до тих, хто заради незалежності України віддав своє життя та напередодні відзначення Міжнародного  Дня пам’яті жертв Голокосту і 89-ої річниці подій під Крутами в школі відбулись  різноманітні виховні заходи.

   Під час проведення круглого столу«Голокост в Україні: пам’ять і уроки» вчитель історії Дудинець Г.В. інформувала учнів 9-11 класів, що у 2005 році Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію № 60/7 “Пам’ять про Голокост”, що проголосила 27 січня Міжнародним днем пам’яті жертв Голокосту. Україна приєдналася до цього документу у 2012 році та вперше  відзначила Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту,а учні навели статистичні дані жертв Голокосту.

   Члени краєзнавчого гуртка "Стежина" (керівник  Дудинець Г.В.) учні 8 класу доповнили відомості про трагічні події через»  літературно-музичну композицію «Живі пам’ятають-мертві не простять…»

   Історична довідка вчителів історії та правознавства Пушкарович І.В. та Дудинець Г.В. передувала ознайомленню дітей ще з одною важливою подією. Адже, 89 років тому історія України закарбувала на своїх скрижалях новий символ, який став невід'ємною складовою генетичної пам'яті українського народу. Цей символ — Крути! Учні 7-11 класів мали змогу побувати на відеоуроці«За волю України. Полеглим синам в боротьбі під Крутами»

   Хвилиною скорботи «Крути: і сум, і біль, і вічна слава» присутні вшанували пам'ять полеглих за незалежну та соборну Україну.  Лейтмотивом заходу було проведення паралелі між подвигом героїв Крут та героями АТО.

   Завбібліотеки Фізер Н.В. організувала тематичну виставку  літератури  «Памятні події моєї історії»

   Сьогодні, коли вирішується доля України, молодь, як і колись,  перебуває в перших рядах боротьби. У цій борні нас надихають слова великого Кобзаря: «Борітеся — поборете, вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!»..

Категорія: Події | Переглядів: 781 | Додав: zpzp | Рейтинг: 4.5/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]