19:39
Тиждень правової освіти
"Кожна дитина має право на…" -
під таким девізом проходив Тиждень правових знань у школі.
У період з 18 по 22 березня, згідно плану заходів, координаторами якого стали вчитель правознавства Пушкарович І.В. та заступник з виховної роботи Чечур Е.О., в школі було проведено: години спілкування "Закон і право", конкурс "Кращий правознавець", зустріч з працівниками правоохоронних органів, акція "Чим живеш, дитино?", психологічна гра "Капітан? Рульовий? Пасажир?" (для учнів внутрішкільного обліку), перегляд наукових фільмів "Реалізація і захист прав людини та дитини", батьківський всеобуч "Стежкою права", різноманітні презентації на правову тематику (згідно віковим категоріям).
Правовиховна робота в школі проводиться протягом усього навчального року. Підтвердженням цьому став правовий брейн-ринг «Права дітей в Україні», проведений під час весняних канікул за участі учнів-старшокласників 27 березня. У змаганнях прийняли участь команди "Судді" та "Юристи", "адвокатами" учасників було шановне журі, до складу якого ввійшли класні керівники Біланич С.А., Плеша Л.В., Смуток С.В., Гасинець М.В., Ващенок С.С. та педагог-організатор Масалова М.І.. Турнір ерудитів був не тільки навчального, пізнавального, але і виховного характеру. Діти творчо та з захопленням прийняли участь у конкурсах "Шифрувальник", "Добро і зло в прислів’ях", "Права і обов’язки", "Консультація. Ситуація", "Загадковий ящик», правознавчій бліц-розминці, інтелектуальному штурмі, юридичній математиці та марафоні, правознавчому вернісажі (конкурс малюнків) та інформаційно-просвітницьких хвилинах (в презентаціях) "Основні правові документи", "Права людини2, "Права дитини", "Казкові герої в країні прав і обов’язків", "Кодекс учня", "Шляхи захисту". 
Учні знайомилися з Конвенцією про права дитини, індивідуально та в групах вирішували різноманітні завдання на правову тематику та дії в різних життєвих ситуаціях, керуючись основним Законом України та іншими правовими документами, що стосуються прав та обов’язків дитини.
Педагоги та учні школи отримали не тільки додаткову інформацію щодо прав і свобод громадянина України, але і активізували інтерес до правознавства. Правовий всеобуч учнів щодо навичок правомірної поведінки та правової культури в школі продовжуватиметься, адже це дає можливість підвищити рівень соціальної активності учнів, розвинути почуття обов’язку і патріотичні почуття. Завдання педагогів переконати дітей, що права і обов’язки – тільки в комплексі роблять людину людиною, яка живе в суспільстві. 
Підсумком заходу були слова:
"Реалізовуй свої права, не порушуючи прав та інтересів інших. В своїх діях керуйся совістю, порядністю, людяністю, чесністю та добрими намірами".
Категорія: Тематичні тижні | Переглядів: 683 | Додав: Svitlana | Рейтинг: 4.2/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]