20:29
Тиждень правових знань у школі

     В сучасних умовах розбудови правової держави та громадянського суспільства в Україні значно зростає роль правової освіти і правового виховання дітей. Правова освіта і правове виховання в освітньому закладі передбачає створення системи навчання і виховання, направленої на формування нового, вищого рівня правової культури особистості, її ціннісних орієнтирів та активної позиції, як члена громадянського суспільства.
     Саме тому, в період з 5 по 9 вересня 2020 року в школі було проведено тиждень правових знань.Згідно плану заходів класними керівниками 1-11 класів були проведені тематичні уроки «Знати та відповідати» та пресінформування «Ти- людина, значить маєш право».
     Квести «Наші права у казках» та конкурс дитячих малюнків «Країна моїх прав» відбувся за участі учнів початкових та 5-7  класів, а старшокласники підготували тематичні інформаційно-просвітницькі буклети «Права та обов'язки учнів».
    В рамках Тижня права школярі переглянули цікаві тематичні відеоматеріали на правову тематику, а практичний психолог Притула Л.О. з учнями, схильними до девіантної поведінки провела  індивідуальні бесіди та тестування «Що ти знаєш про свої права та обов'язки?».
     Впродовж тижня діти мали змогу ознайомитись з книжковою виставкою у шкільній бібліотеці «Мої права-моє життя», яку підготувала Фізер Н.В..
Подібні заходи підвищують зацікавленість учнів у своїх правах та обов'язках, вивченні правознавства, розширюють правові знання дітей, формують уміння співвідносити норми моралі та права, застосовувати правові знання в повсякденному житті.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО
 

Категорія: Тематичні тижні | Переглядів: 274 | Додав: oktaviasadvari | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]