08:47
Співає моя Україна…

Перед сучасною школою стоїть питання не тільки навчити, а й виховати всебічно розвинену особистість. А це неможливо без пробудження у дитини прагнення до прекрасного, до його творення. Зважаючи на реалії сьогодення слід зазначити, що для досягнення цієї мети школа повинна приділяти значну увагу художньо-естетичному розвитку підростаючого покоління.

Однією із форм роботи у вказаному напрямку є залучення дітей до участі у щорічному районному огляді художньої самодіяльності «Самоцвіти дитячих талантів», який відбувся 24 березня 2015 року за участі учнів Кольчинської ЗОШ I-III ступенів. Різноманітність жанрового репертуару та різновіковий склад учасників вразили журі та глядачів конкурсу.

З ініціативи та підтримки дирекції школи засвітилися нові зірочки, які успішно заявили про себе, а визнані  артисти  школи теж гідно виступили на сцені: хтось доказав свою майстерність у виконанні пісень, віршів, гуморесок, а хтось – неперевершеність у танці.

У зв’язку з подіями в Україні огляд художньої самодіяльності був присвячений патріотичній темі. Про це свідчать пісні «Моя сорочка-вишиванка» та «Діти України» у виконанні вокального ансамблю «Струмочок», керівник Делеган Н.І.

Своїм співом зачарували присутніх і сольні виконавці: Окс Анастасія, учениця 2-го класу, виконавши пісню «Молитва за Україну», Попович Марія, учениця 5-го класу, з піснею «Прошу в неба» та пісня «Разом назавжди», що прозвучала з уст Горвата Віталія, учня 7-го класу.

Вперше на сцені прозвучав триптих «Чекати сина буду… 10 вересня 2014 року» (устами матері бійця 128 бригади Михайла Сєнцова) у виконанні сестер  Яворських – Діани та Ольги, учениць 5-го та 11-го класів і вчителя світової літератури Ващенок С.С. Ця постановка захопила дух, змусила замислитись про сучасні воєнні події ,що торкнулись  нашої землі.

Традиційно додав настрою журі та глядачам  виступ юного гумориста школи Масалова Мирослава, учня 4-го класу, який ознайомив присутніх з  твором  П.Глазового «Як вареники варили кум і я».

Весняного настрою та енергії додала музично-хореографічна композиція «Білі птахи», у виконанні Попович Марії (соло) та учнів 4-го класу, під керівництвом вчителя музики Делеган Н.І. та класовода Куруц О.І..

З року в рік музичний керівник Делеган Н.І. та педколектив школи виявляють, розвивають можливості дітей, приємно спостерігаючи за їх творчим злетом, розуміючи, що в тому, якими артистичними, талановитими, розкутими на сцені, комунікабельними є частинка нашої невтомної клопіткої праці. Процес формування свідомої громадянської позиції, гордості за державу, свій рідний край, селище, школу, її учнів продовжуватиметься і надалі…

Вітаємо та дякуємо всім учасникам огляду художньої самодіяльності 2015!

Категорія: Олімпіади / Конкурси / Змагання | Переглядів: 520 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]