14:11
Попіл замучених стукає в наші серця…

Щорічно, 11 квітня, за ініціативи Організації Об’єднаних Націй відзначається пам’ятна дата - Міжнародний день визволення в’язнів фашистських таборів. Цей день встановлено в пам’ять про повстання в’язнів концтабору Бухенвальд, яке відбулося саме 11 квітня 1945 року. а згодом визвольна хвиля покотилася далі, були звільнені концтабори Заксенхаузен, Дахау, Равенсбрюк та інші.

У Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів ми згадуємо усіх, хто був за колючим дротом гітлерівських катівень, хто навіки залишився там – у безіменних могилах чи печах крематоріїв, і тих, хто вижив усім смертям на зло, живучи за мертвих.

В цей день Україна разом з усім світом вклоняється людям, які пройшли тяжкий шлях через фашистські табори, віддає данину скорботної пам’яті жертвам нацизму, які загинули в концтаборах.

20 квітня класними керівниками 1-11 класів було проведено інформаційно- просвітницькі хвилини  щодо непримиренного ставлення до проявів будь-якого  виду насилля, пропаганди національно-расової незалежності,а  вчителем історії Дудинець Г.В. було проведено урок  Мужності  «Попіл замучених стукає в наші серця»…   за участі учнів 7- 11 класів..  На прикладі Освенцима  інших найбільш відомих концтаборів смерті присутні мали змогу розглянути страшну картину фашистських злочинів проти людства.

Одним із питань мети  заходу був розгляд понять  «геноцид», «голокост» , «гетто», «расизм».

Старшокласники презентували комп'ютерні проекти «Це потрібно живим…», «Треблінка – концтабір смерті», «Освенцим як попередження людству».

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять жертв фашистських концтаборів.

Сторінки минулого не треба забувати ніколи. Важкий шлях пройшло „покоління війни” - голод, тяжка, виснажлива праця та багато інших випробувань. Ті, що залишилися в живих, сьогодні згадують минуле з болем. Скупі сльози навертаються на очі вцілілих, а в серцях відлунює тривожне «головне, щоб це більше не повторилося!», «Щоб не повторилося ніколи!».

Категорія: Події | Переглядів: 421 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]