15:10
Пам'яті Героїв Небесної Сотні...

Чути плач по усій Україні,
Та в нас горя чужого нема.
Ми вклоняємось кожній родині.
Сім’ям тим, що торкнулась біда.

   День Героїв Небесної сотні відзначається щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року № 69/2015 "Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні", які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

   Власне цього дня у нашій школі також були проведені заходи, присвячені пам’яті Революції Гідності та увічнення подвигу  Героїв Небесної Сотні.

  Учасниками краєзнавчого  гуртка «Історія рідного краю» (керівник Дудинець Г.В.)  проведено літературно-музичну композицію «Небесна сотня в вирій полетіла…». Захід було розпочато з Молитви за Україну та перегляду відеоролику «Герої не вмирають». Поіменно згадали героїв, які загинули на Майдані Незалежності.

   Для учнів 9-11 класів проведено відеоурок «Калейдоскоп трагічних подій «Небесна сотня», а учні 6-8 класів  переглянули  документальний  фільм-реквієм «Зима, що змінила нас…»

   Уроки Мужності у вигляді патріотичної години «Герої не вмирають. Небесній сотні присвячується» було проведено класними керівниками 1-11 класів.

  Фотовиставка «Борімося – поборемо! Нам Бог помагає!», яку створила зав бібліотекою Фізер Н.В., на  якій школярі мали можливість побачити найбільш важливі події, що відбувалися з листопада 2013року на Майдані.  
Пам'ять про загиблих вшанували хвилиною мовчання. "Хвилина мовчання – нескінченність пам’яті", а далі тугою, смутком,жалобою прозвучала давня лемківська пісня «Пливе кача по тисині».

   Ми закликаємо вас сьогодні, 20 лютого, згадати у ваших молитвах усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Хай пам'ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих. Дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. У жалобі схилимо голови. Вони згасли як зорі…

Категорія: Події | Переглядів: 514 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]