07:41
О, земле рідна, ти –прекрасна!

   Планета Земля - наш спільний дім. Із тих далеких часів, як Господь створив людину, Земля була її матір’ю і годувальницею. А людина була частиною природи і частиною Землі.

   Земля… Яка вона? Земля породжує джерельця і стрімкі потоки, трави і дерева. Вона тримає на собі океани, ганяє хмари та грається їхніми тінями. Приймає всі дощі, сніги, тумани. Вона розкривається жерлами вулканів, запускає птахів у небо, радіє кожній пташці і тварині.

   Саме про нашу рідну землю йшла мова   22 квітня в ГПД № 3, адже  вихователем Душенькевич Т. Й.  було проведено відкрите виховне заняття «О, земле рідна, ти  – прекрасна!».

   Природа! З дитячих років ми звикаємо до її чарівної краси. Любимо бувати  біля тихого річкового плеса,  вдихати аромат квітучих садів, милуватися буйним цвітінням весняних квітів, вслухатися в мелодії літньої ночі.   Щоб показати, як учні люблять Батьківщину вони під музичний супровід читали прозу, декламували вірші про природу, екологію. Актуальною для нашого сьогодення була  інсценівка  «І сміття має будинок», в якій школярі показали свою небайдужість до екології нашого краю, до чистоти, до прогулянок без сміття під чистим, яскравим небом.

   Клас був прикрашений малюнками, плакатами, які учні власноруч намалювали, де відображалася краса нашого краю, природа, планета Земля в майбутньому тощо.

  Вихователем  була задіяна така форма роботи, як  мозковий штурм, де учні мали змогу задуматися над питанням « Що б я зробив для збереження природи й навколишнього середовища?». Свої роздуми діти висвітлили на «деревці мрій».

   Та як би хотілося, щоб Земля наша стала ще родючішою, криниця - джерельною, душа – глибокою, мова – солов’їною,  мама – безсмертною, а людина – вічною.

   Хочеться, щоб учні розуміли, яке ж велике значення має зв'язок людини з природою, щоб серед них не було черствих, бездушних.

   Нести віру туди,  де вагаються, надію – де відчай, радість – де страждають, любов – де ненависть, світло –  в  темряву.

Категорія: Події | Переглядів: 543 | Додав: zpzp | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]