11:32
Не руйнуй гармонії земної!

22 квітня на честь проголошеної резолюції ООН на планеті святкується Міжнародний день Землі. Ця подія  покликана об’єднати всіх людей в справі захисту навколишнього середовища, нагадати про те, що планета, яка дарувала нам життя, унікальна й має потребу в турботі й захисті.

Міжнародний день Землі – свято чистої Води, Землі і Повітря. День нагадування про страшні екологічні катастрофи, день, коли кожна людина може задуматися над тим, що  може зробити у вирішенні екологічних проблем ,поборовши в собі байдужість.

Метою проведення Дня Землі є: перетворення екологічної проблематики на невід’ємний елемент  освіти та культури, спрямований на формування у молоді причетності до всього, що відбувається навколо формування поглядів і переконань, що забезпечують становлення відповідального і діяльного ставлення до навколишньої природи.

Цього дня в нашій школі було проведено різноманітні тематичні заходи, зокрема,  класними керівниками 1–11-х класів – години спілкування «Планета Земля – наш дім», а вчителем біології Сарканич Т.О. – екологічну гру «Думай глобально – дій локально» за участі учнів 6–8-х класів. Під час гри було розглянуто питання: розвиток екологічного мислення, привернення уваги до проблеми утилізації відходів, виховання бережливого ставлення до природи та формування вміння донести свою думку до опонентів креативними методами. Учні  7-А класу Крисальна Ю., Медвідь А., Штемак Ю. презентували роботу «Наш дім – Земля», а представники 6-А класу – «Мальовничі Карпати». Конкурси «Устами дитини», «Мій домашній улюбленець», «Думай глобально – дій локально» допомогли учасникам набути практичних та теоретичних навичок з питань розв’язання екологічних проблем

Присутні екологічної гри «Думай глобально – дій локально» дійшли до спільного висновку: «Завтрашній день Землі буде таким, яким ми його зробимо сьогодні».Тому, у День Землі, хочеться відчути всепланетну спільність і докласти зусиль до захисту миру на планеті та збереження краси нашого спільного дому.  Бо це – заклик до дії в ім’я збереження миру і життя на Землі, збереження Людини і Культури.

Ми всі відповідальні за мир і гармонію, без якої життя на нашій планеті знаходиться під великим питанням. Добра воля і добрий дух в силах зупинити всякий наш помилковий напрямок і не будемо забувати про це. Будемо використовувати цю можливість, щоб зберегти перспективу життя!

З Днем Землі!

    

 

 

Категорія: Події | Переглядів: 595 | Додав: Svitlana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]