14:29
Ми тебе не забули, Тарасе
Вітаємо всіх з березневим днем - початком весни. Все пробуджується від сну,в природі розпочинається нове життя. Такого ж березневого дня народився великий син українського народу – Т.Г.Шевченко. Минуло 199 років, але в цей день дорослі і малі йдуть до пам’ятника, щоб запалити свічку, принести квіти, почитати вірші, вшанувати славного сина України.
У нашій школі кожного року вшановується пам’ять Великого Кобзаря. З 5 по 12 березня проводився тиждень української мови та літератури, присвячений цій пам’ятній даті. Вчителі-словесники разом з учнями оформили виставку творів та малюнків, учнівських рефератів, творчих робіт, ілюстрацій до творів Шевченка.
Шевченкова поезія багатогранна. Тонкий, ніжний лірик, поет-революціонер, залишив нам у спадок найсокровенніші слова, що йдуть від самого серця. Учасники конкурсу на кращого читця творів Шевченка із задоволенням читали напам’ять вірші, уривки з творів Великого Пророка.
 Цікаво пройшов конкурс - змагання між учнями дев’ятих класів, який провела вчителька української мови та літератури Морожик Оксана Петрівна «Он де, люде, наша слава…» Всі учасники були активними, змагались за призові місця. Пізнавальним для учнів 7-10 класів були презентації одинадцятикласників гуртка «Перлина» на тему «Шевченко – геніальний поет, національний пророк, талановитий художник», керівником якого є вчитель мови та літератури Шух Оксана Рудольфівна.
Учасників проведених конкурсів нагороджено грамотами за активну участь у проведенні шевченківських днів, а переможців – призовими місцями.
Минають віки, стираються написи на камені, тліють книги, руйнуються будівлі, але слово Шевченка – живе і вічне. Вивчаймо його, думаймо над його істиною, виконуймо його заповіти.
Категорія: Події | Переглядів: 680 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]