18:07
Лесі Українці – 150

     У ХХІ столітті з новою силою звучать слова української письменниці  - Лесі Українки. Доля цієї ЖІНКИ – взірець для наслідування. Її сила, мужність, патріотизм спонукають кожного до роздумів. Життя її сповнене любові, добра, сили, краси, впевненості та оптимізму. У творах Лесі відчувається легкий сум, любов до рідної землі, до людей, до України.
     Учителями української мови та літератури було організовано літературні читання «Живе слово Лесі Українки». У 6–Б класі творчі учні виразно читали уривки із творів письменниці, учні 7-8 класів декламували вірші Лесі Українки, створивши відеозаписи. Учні 10 класу підготували відеопроект «Сучасні українці про Лесю Українку», де презентували твори поетки, цікаві факти із її життя. З учнями  6-А  та 7-Б класу проведено літературну вікторину «Тебе Українкою звали…», метою якого було    розширити знання  школярів  про життя і творчість Лесі Українки.
     Цікаві та пізнавальні стіннівки й малюнки створені учнями нашої школи. Активними також були учні 6-7 класів у проходженні літературного  квесту щодо творчості Лесі Українки. З учнями старших класів переглянуто документальний фільм про Ларису Косач.
     Творчий спадок Лесі Українки – неоціненний! Її щире слово підтримує українських бійців на Донбасі, надихає молодь України, прославляє нашу націю за межами держави.
     Леся Українка – це Україна, вона «в серці має те, що не вмирає!»

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

ВІДЕОПРОЄКТИ

ВІДЕОВІРШІ

Категорія: Події | Переглядів: 249 | Додав: oktaviasadvari | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]