04:02
Крок до волі
Кожен народ, якщо він народ, має власну історію. Багатовікова історія українського народу - бездонна, невичерпна криниця духу мудрості, перемог і страждань. І тепер, коли ми вже побудували власну державу, нам належить вичерпати з цієї криниці багато солоної від сліз і горя води.
15 березня 2013 року минає 74 роки від радісних, а водночас і трагічних подій у Карпатській Україні. Радісних, бо найменша вітка українського народу, по століттях боротьби за свою волю, за право жити у своїй державі, піднялася з колін і проголосила, хоч і на короткий час самостійність, суверенність власної держави. Трагічних – не тільки тому, що потекло чимало української крові на фронтах, у тюрмах і концентраційних таборах, але й тому, що в Карпатській Україні почалася велика, вселюдська трагедія, що їй ім'я Друга світова війна.
З метою збереження та утвердження історичної пам'яті українського народу та національно-патріотичного виховання підростаючого покоління в Кольчинській ЗОШ І-ІІІ ступенів було проведено заходи вшанування подій Карпатської України. Вчителі історії Дудинець Г.В., Пушкарович І.В. виступили перед старшокласниками з інформацією про умови творення Карпатської України та Карпатської Січі. Члени гуртка "Стежина" підготували літературно-музичну композицію "Пам'яті героїв Карпатської України присвячується…", на якій були присутні учні 6, 7 класів, класні керівники Шух О.Р., Гасинець М.В., Клим В.В., заступник з  виховної  роботи Чечур Е.О. та  директор  школи Удут Х.В.. Серед учнів 10-11 класів було проведено конкурс робіт на тему "Щастя і горе Карпатської України". Найкращою визнана робота учениці 10-класу Сідор Ірини. Особливої уваги заслуговує власна презентація учня 9-А класу Клим Валентина "Історія, що стала легендою: Карпатська Україна", в якій показано героїчний, незламний дух карпатських січовиків. Класними керівниками 1-11х класів проведено тематичні виховні години, присвячені подіям проголошення незалежності Карпатської України. Підсумком заходів став круглий стіл "Карпатська Україна. Погляд через роки", де учні 8-11 класів продемонстрували свої знання з історії Закарпаття . 
Директор школи Удут Х.В. зауважила присутнім, що хоч Карпатська Україна проіснувала недовго, але вона продемонструвала прагнення українського народу до створення власної держави, його готовність до жертв заради досягнення світлої мети. Нехай не буде сьогодні жодного байдужого, нікого не зацікавленого. Бо ми - українці.

 

Категорія: Події | Переглядів: 806 | Додав: Svitlana | Рейтинг: 4.3/6
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]