14:16
Хто попереджений, той захищений!

   СНІД – одна з найважливіших і трагічних проблем, що виникла перед людством наприкінці XX сторіччя. Та головна проблема навіть не в тому, що Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) офіційно зареєструвала понад 40 мільйонів ВІЛ-інфікованих та 16 мільйонів померлих. Ми вже звикли, що 1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Проблема в тому, що ми, як і багато років тому, не хочемо всерйоз сприймати факт, що живемо в світі, в якому існує вірус імунодефіциту людини, і повірити, що проблема СНІДу і його наслідків безпосередньо стосується кожного. Саме тому 1 грудня – "День боротьби зі СНІДом" перейменовано в „Міжнародний день порозуміння з ВІЛ-інфікованими".

   Чи потрібно людині, яка живе у сучасному світі, знати про ВІЛ і СНІД? Один мудрець сказав: „Якщо ти не знаєш ні себе, ні супротивника – ти програєш. Якщо ти знаєш тільки себе – можливо ти виграєш. Якщо знаєш і себе і супротивника – перемога буде на твоєму боці". Під супротивником ми маємо на увазі ВІЛ/СНІД: про нього потрібно знати все, щоб убезпечити насамперед себе. Тому, щоб ознайомити учнів з небезпекою цієї страшної хвороби, в школі було проведено ряд заходів, а саме за участі учнів 12-14 років відбулися інформаційно-просвітницькі хвилинки, де була використана презентація та відеофільм для кращого засвоєння матеріалу школярами. Учні старшокласники мали змогу продемонструвати свою обізнаність щодо ВІЛ/СНІДу під час участі у вікторині «Чи знаєш ти?..» та  диспуті « Ступінь ризику».

   Слід пам’ятати, що будь - яка людина може інфікуватися вірусом імунодефіциту.
Ніхто з нас не убезпечений від ураження ВІЛ – інфекцією, і тільки від нас самих, від нашого розуміння ризику, від нашої поведінки залежить наше здоров’я. Тож будьмо здорові!

 

Категорія: Події | Переглядів: 541 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]