13:29
«Христос рождається – порадійте з нами!»

Традиції українського Різдва унікальні й передаються із покоління в покоління, а на Закарпатті вони  колоритні, цікаві й веселять душу кожного християнина. До цього великого свята люди готуються заздалегідь. Особливо радує й веселить наш народ колядка, в якій прославляють народження Ісуса. Збереглися традиції, коли діти та дорослі збиралися у вертеп і ходили колядувати  від хати до хати.

Тому й учні нашого  навчального закладу після цікавих зимових канікул завітали 17 січня у Верхньовизницьку ЗОШ І-ІІІ ступенів, де відбувся огляд-конкурс колядок, вертепних дійств «Різдвяне диво-2017», який традиційно організовує управління освіти, молоді та спорту Мукачівської райдержадміністрації.  Школярі разом  із вчителем музичного мистецтва Делеган Н.І. підготували літературно-музичний монтаж «Христос рождається – порадійте з нами!».

Через побажання, щире слово, віншування учні школи передали присутнім благодать у сім’ях, радість, здоров’я, Божу ласку та надихнули глядачів  на добро. Цікаво розпочався виступ з справжньої «Коляди» у виконанні Горвата Віталія, а слідом за ним зал зустрів з оплесками  дитячий ансамбль «Струмочок», у виконанні якого прозвучали музичні твори «Нова радість стала» та «У містечку Віфліємі». Своїм ніжним, янгольським співом зачарувала весь зал юна дівчина Окс Анастасія, яка акапельно виконала пісню «Пречистая Діва», а об’єднала всі зимові свята в одну завершальну пісню-колядку під назвою «Святкова» Попович Марія.

Серед гостей  огляду-конкурсу «Різдвяне диво 2017» були присутні директор школи Х.В. Удут  та селищний голова Кольчина  М.В. Дуб, які постійно підтримує творчу молодь селища, традиції та звичаї закарпатців, особливо піклуються про  обдарованих дітей школи,їх всебічний розвиток.

Тож нехай відвічна ласка Божого Різдва зігріває щороку серця християн, а Бог і Божа Мати бережуть нас  і нашу Землю.

Категорія: Події | Переглядів: 887 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]