12:31
Група продовженого дня в умовах Нової української школи

     Група продовженого дня є однією з провідних форм організації життєдіяльності молодших школярів. Допомогти дитині сформувати та реалізувати свій пізнавальний і творчий потенціал, соціально адаптуватися,  навчитися плідно використовувати свій вільний час – є одним із головних завдань школи, що розв’язується за допомогою ГПД.
     Відповідно до загальної мети освіти, місією початкової школи за Концепцією Нової української школи є різнобічний розвиток  особистості дитини, формування в неї загальнокультурних і морально-етичних цінностей, ключових компетентностей, необхідних життєвих і соціальних навичок. Вимоги Нової української школи співпадають з основним завданням школи – підготувати дитину до дорослого життя, і справжній педагог повинен працювати на майбутнє.
     Педагоги-вихователі групи продовженого дня ставлять перед собою завдання не тільки урізноманітнювати   форми та методи  виховання дітей ,але й всебічно сприяти   в  організації комфортних умов для їхнього відпочинку. 
     Крім навчання учні не забувають і про улюблені справи:  ігри, заняття за інтересами, спортивні розваги та дозвілля.
     Кожного дня вихователі залучають діток до різного виду занять.
     Впродовж вересня-жовтня вихователі груп подовженого дня Свистун Г.М., Душенькевич Т.Й. та Лакатош В.В. працювали в напрямку допомоги кожній  дитині сформувати та реалізувати свій пізнавальний і творчий потенціал, соціально адаптуватися,  навчитися плідно використовувати свій вільний час. 
     Так, зокрема, на ГПД №1, вихователем Свистун Г. М., було проведено цікаве заняття «У осені в гостях». Діти проявили свої мистецькі якості, фантазію. Вони із задоволенням виготовляли різні доробки із природнього матеріалу. Не менш змістовно було організоване заняття «Юні інструктори» на ГПД №2, вихователем Душенькевич Т. Й. Учні із задоволенням та з цікавістю під музичний супровід складали різні цікавинки: машини, роботи, літаки. Юні інструктори проявили свої здібності, творчість, креативність. 
     Бадьорі, веселі, усміхнені учні ГПД №3 брали активну участь у змаганнях «Веселі старти». Лакатош В. В. змогла зацікавити дітей різними іграми, естафетами. Під час змагань учні показали свою організованість, дружні взаємовідносини, інтерес до занять фізичними вправами.
     Вихователі ГПД в міру своїх  професійних сил і здібностей та в тісній співпраці з батьками роблять життя дітей цікавим, змістовним, наповненим кожний день корисними думками і справами, маленькими перемогами і радощами. 

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

Категорія: НУШ | Переглядів: 317 | Додав: oktaviasadvari | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]