19:33
День захисника України


     14 жовтня українці святкують одразу три свята. Перше – Свято Покрови Божої Матері, друге – День українського козацтва, третє свято, дуже молоде – День захисника України. Усі ці свята дуже взаємопов’язані. У школі в переддень цих прекрасних свят було проведено ряд заходів.
     Класними керівниками 1-11 класів було проведено уроки Мужності «На варті захисту та миру!».
     Завбібліотекою Фізер Н.В. запросила школярів на виставку, під час якої презентувала історичні книги, що стосуються доби Козаччини та малюнки учнів-читачів, які захопилися цією історичною добою і поєднала їх з сучасними книгами про воїнів-кіборгів. 
     Крім того, для учнів 2-А класним керівником  Садварі О.М. було проведено відкриту виховну годину «Ми –роду козацького діти, землі української цвіт», де школярі послухали інформацію про дані свята, їх зародження в Україні, позмагалися на спритність, адже козаки-воїни обов’язково мали бути сильними і вправними. А на  подвір’ї школи для учнів було організовано флешмоб, через який  вони проявили згуртованість та патріотизм.
   Вихователем ГПД №1 Кохан М.Ю. було проведено спортивні розваги «Як козаки по сіль ходили» за участі учнів інших груп продовженого дня.
     Класний керівник 7-А класу Сидор М.Ф.  провела  годину спілкування  « Я – українець! Я – козак!» .Учні захопилися цікавою, пізнавальною подорожжю незвичними  сторінками життя козаків. Емоційним був перегляд фільму про побут, звичаї запорожців, їхнє дозвілля, вподобання. Також було проведено кілька веселих конкурсів – «Посвята у козаки», « Найспритніший, найзавзятіший козак класу», « Козацький курінь». Учні ділилися думками щодо сучасного українського козацтва, презентували свої малюнки, творчі доробки (вірші, загадки, перекази та легенди  про козаків).На завершення свята для учасників та глядачів педагогом-організатором Масаловою М.І. було проведено інтелектуальну гру  «Козацький лабіринт». 


У всьому світі кожен знає:
Про горду славу козаків,
Не забувай, щоти — дитина
Землі, щозветьсяУкраїна!
Про Україну, рідний край
Тизавждипам'ятай.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО


 

Категорія: Події | Переглядів: 514 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]