08:02
День професій

Вибір професії - це велика відповідальність. Відповідальність перед батьками, відповідальність перед суспільством, та найголовніше - перед собою.

Відповідальність перед собою, мабуть, найважливіша, адже ми обираємо шлях перед собою, яким нам потрібно пройти своє життя. Бо тільки сама людина може побачити до чого в неї найбільший хист, до чого вона відчуває своє покликання. Кожен відчуває, що йому легше «дається» і, отже, чому може присвятити своє життя. І саме тому потрібно не схибити. 

День 11 червня в оздоровчому закладі «Камелія» пройшов бурхливо, адже він пройшов під гаслом  «Вибери професію». Організаторами  заходів цього дня був загін «Торнадо» разом із своїми вихователями Клим В.В., Дудинець Г.В., Стець С.О.  Педагоги доклали  багато зусиль для того,  щоб організувати для дітей  веселий, пізнавальний та активний відпочинок. День мав профорієнтаційне спрямування для формування уяви у дітей про світ професій. Адже їх на сьогодні понад 100 тисяч!

Щоб допомогти дітям у свідомому підході до вибору майбутньої професії, було проведено багато заходів, які мали повчальний, а іноді і розважальний характер.  Вихователі Клим В.В. та Дудинець Г.В. провели між загонами  розважально-пізнавальну вікторину «Всі професії хороші – вибирай на смак».  Найбільш активними та кмітливими були загони «Усмішка» та  «Бжілка», які давали найбільше правильних відповідей та  підбирали  слова-асоціації до певних професій.  Загони «Олімпієць» та «Торнадо» провели конкурс пантомім «Вгадай професію»,  під керівництвом  вихователя  Стець С.О.  Найбільш вправними, артистичними  та креативними виявились  учасники загону  «Торнадо».  Діти  та вихователі  добросовісно поставились до завдання, намагаючись якнайточніше відтворити і передати  професію, яку хочуть здобути в майбутньому.  Також   було проведено конкурс малюнків, де на папері   діти відображали  найрізноманітніші професії: вчитель, художник, кухар, фермер, водій, ветеринар, лікар, спортсмен, перукар, співак та багато інших.  Діти з захопленням розповідали про професії своїх батьків та визначили 3 найважливіші професії: лікар, вчитель, хлібороб.  В ході  проведених заходів діти дізналися і про нові професії, та  їх  престижність в сучасному суспільстві.  Старші учні підготували пам'ятку  «Що визначає соціальний статус людини».

Веселі обличчя дітлахів, їхня активність говорили про вдало проведений захід.  І  мабуть кожен зробив висновок, що у  виборі професії потрібно врахувати все:  бажання,  хист, а насамперед мати  хороші знання.

Переглядів: 542 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]