16:39
День Покрови Пресвятої Богородиці, українського козацтва та Захисника Вітчизни у школі

     14 жовтня християни святкують День Покрови Пресвятої Богородиці. В цей же день відзначається День українського козацтва та Захисника Вітчизни.
     Традиційно, у переддень свята, з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності України, військових традицій і звитяг  українського народу,  учні 3-Б класу з класним керівником Обіцькою Т.М. провели дійство «Козацькому роду нема переводу!». Під час проведення квесту діти усвідомили, що всі  ми також часточка нашої країни, і наше завдання - відроджувати й примножувати традиції українського народу.
     Учні позмагалися у цікавих конкурсах: «Доповни прислів’я», «Відгадай значення слова», «Створи образ козака». Всі присутні взяли участь у виготовленні святкової листівки.
     Наші учні мають певні знання, бо кожен з них  чув про козаків. Але завдяки проведенню цілого ряду заходів, вони ще раз переконалися: унікальність нашої історії й нашого народу полягає в тому, що в козацтві виявився творчий і волелюбний дух наших предків. Багато хто з нас сьогодні має козацькі прізвища. Через козацтво створювалася наша історія, і кожен з нас не тільки причетний, а й відповідальний за неї.
     Цього ж дня у 6-А класі під керівництвом класного керівника Лашкевич Т.М. відбулася година спілкування  «Нащадки козацької слави», під час якої  учні познайомились  з історією свята Дня захисника України та пригадали традиції славного українського козацтва. Цікаво та змістовно було проведено ряд веселих конкурсів та вікторин, таких як: «Козацька кмітливість», «Козацьке вбрання», «Приготування кулешу», під час яких хлопці проявили свою кмітливість, мужність та патріотичну свідомість.
     Уроки Мужності 13 жовтня відбулись у всіх класних колективах закладу. 

     Проведення таких заходів допомагає дітям краще пізнати історію своєї країни, адже нашим сучасникам потрібно дбати про культурне і духовне відродження народу, потрібно навчитися пишатися тим, що ми – українці.

Зі святом всіх Вас!

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО
 

Категорія: Свято | Переглядів: 428 | Додав: oktaviasadvari | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]