11:45
День 9.Визначні постаті

  Увінчуємо пам’ять видатних особистостей...

   В історії людства завжди були люди, чиї вчинки і думки значно впливали на життя інших людей.

   Будь-яка країна, як відомо, славиться, перш за все, не корисними копалинами, багатими родовищами золота і алмазів, а своїми жителями. "Хто  ж найзнаменитіші люди Великобританії,Німеччини?" - запитаєте ви.

   Що стосується цих країн, вони внесли величезний внесок у скарбничку світової культури, історії, економіки, політики та інших сфер життя суспільства.

   Тому перелік  імен видатних осіб досить великий. Щорічно за результатами проведеного за традицією в країні опитування складається спеціальний список, в який входять самі знамениті люди Англії. У нього включають тільки найдостойніших , які зробили найбільший внесок у розвиток цієї країни. Так хто ж вони, великі і знамениті люди Англії? Хто зробив величезний внесок у науку, культуру, громадське життя Німеччини? Чому їх називають видатними?

 В історії України також залишили свій слід тисячі видатних особистостей, які жили в різні епохи й уславилися в різних сферах діяльності. Серед них — державні діячі та полководці, науковці, художники, письменники, композитори та музиканти, діячі театру та кіно. Пам’ять про них увічнено в історичних документах, наукових працях.

   З нагоди 1000-річчя вшанування пам’яті князя Київського Володимира Великого навчальним заняттям у загонах передували перегляд уривків з художнього фільму про князя Володимира та презентації у вигляді заняття-екскурсії «Київська держава за часів правління Володимира Великого». Школярі ознайомилися з легендою про появу та дитячі роки князя, найвизначнішими походами Володимира та іменами, якими ввійшов Володимир в історію – «Великий», «Красне Сонечко», «Святий», «Хреститель», «Рівноапостольний». Ще раз відповіли на запитання: «Чому Володимир прийняв християнство?»

   Основна мета навчальних занять 9-го дня мовного табору «Дивосвіт» в загонах - познайомитися з життям і творчістю знаменитих людей Великобританії, Шотландії, Уельсу, Північної Ірландії, Німеччини, охопивши всі сфери життя суспільства, в яких відбилася діяльність великих людей, використовуючи великий обсяг інформації про їхню творчість і життя.

   Мовленнєві зарядки  зосереджені на вивченні  римівок « Tick-tock»(1 загін), «Hickory Dickory Duck» (3 загін), « Alle Schwimmen» (2 загін).

  Учасники 3 загону провели цікаву пізнавальну вікторину « Хто на фото?», згадавши відомих історичних діячів Англії і визначних великобританців ХХ ст. Заняття було завершено засіданням читацького клубу «What do you know about William Shakespeare?»

   Переглядаючи презентацію « Bekannte Persönlichkeiten Deutschlands» школярі загону "Eurokinder не лише коментували зображення на слайдах, а й цитували німецькою мовою поезії Й.Гете, Ф.Шиллера. З захопленням і цікавістю відгадувалися імена літературних героїв з запропонованих уривків, автори цитат з художніх творів німецької літератури під час вікторини “Wer ist wer?”.

   А найменьші школярі загону “Rainbow” під час навчального заняття переглядали ілюстрацію до казок О.Уайльда і зачитували відповідні цитати англійською мовою. Підсумком перегляду презентації “Famous British People” стала вікторина “What do you know about  these people?”, переможця якої було важко визначити – всі учасники швидко і вірно відповідали на запитання.

  Цікавинкою завершився 9 день у таборі – міні-вистава “Romeo and Juliet”, яку підготували учні 3 загону "Adventure" .

  

Переглядів: 498 | Додав: Svitlana | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]