11:19
День 7.Народні пісні

   Хай завжди буде пісня поміж нас!

   Народна  пісня кожної країни є одним із найбільш поширених  жанрів мистецтва. Світ пісенної культури народів безмежний. Це скарбниця людської духовності, що полонить почуття, розум і серце. В пісні відтворюється світогляд народу, його морально-етичні та естетичні цінності.

  Пісенний фольклор — це чудове джерело автентичного матеріалу, котрий сприяє підвищенню учнівського інтересу до вивчення англійської чи німецької мов.

  День18 червня  розпочато мовленнєвими зарядками , розучено скоромовки « SisterSuzie» (І загін), « Kommtanzmitmir» ( ІІ загін),   tongue – twister «Fuzzywuzzy» ( ІІІ загін). 

   Виходячи з тематики літнього мовного табору  «ДИВОСВІТ» ( « МIRAKLEWORLD», «EINEWUNDERBAREWELT» ) , в процесі навчання було вивчення  популярних народних англійських та німецьких пісень, що складають невід'ємну частину культури англомовних та німецькомовних країн. Обравши пісеньку з відповідним лексичним наповненням, вихователі  урізноманітнили опрацювання певної теми.

  Так загін "Adventure" представив сюжети балад, легенд,пісні, пов’язані з календарними обрядами (проводи зими, свято врожаю і т. д.), акцентуючи увагу на почуттях та емоціях людини, прослухали пісню «GreenLeaves». Вихованці загону розіграли лексичну гру «Послухай і запиши», де  правильно відгадували жанри англійських народних пісень. Запропонували  заспівати у групах пісні «AuldSungLyne», «CarrolsoftheBells».

      Крім пісенного репертуару дорослих, існує і особливий дитячий пісенний репертуар, їх співають переважно хором. Дитячі пісні зберегли деякі давні риси, вони дуже своєрідні за формою. Серед них багато пісеньок про тварин, про погоду, є дражнилки, потішки, лічилки, найрізноманітніші ігрові, хороводні, танцювальні пісні. Саме вони милозвучно лунали з уст дітей.

  Народна пісня  неможлива і без народного танцю. Тому в загоні "Eurokinder" ознайомлювались з короткіими історичними відомостями про німецькі народні танці, пов'язані з стародавніми звичаями, які виконувалися об'єднаннями сільської молоді ( Burschenschaft ). Танці зазвичай влаштовували по святах - на масницю, на паску, після закінчення посіву, в день вигону худоби в травневі свято, в день святого Йоганнеса, після збору врожаю в день святого Мартіна і в зимові свята. Влітку танцювали на відкритому повітрі, під липами; взимку влаштовували танці в закритих приміщеннях - на току. Багаті  народні танці і сільські ходи, наприклад «біганина з прутами» ( Faschen ) і дзвіночками ( Glockler ), «стрибки Перхт», «сім стрибків»  і т.д., походять з дохристиянських звичаїв. Деякі елементи танцю «Volkstanz» вихователі розучили із дітьми.

  Впродовж відпочину з учнями було проведено інформаційно-просвітницькі хвилинки «Безпека дорожнього руху-безпека життя» та конкурс дитячого малюнка «Будь обережною ,дитино!».

  В післяобідній період на дітей чекали спортивні майданчики, де Удут Ю.Ю. та вихователі організували проведення волейбольних змагань між хлопчиками та дівчатами.

 А далі, звичайно,були підсумки дня…

      

 

Переглядів: 576 | Додав: Svitlana | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]