13:31
День 5. Архітектурні пам’ятки Великобританії та Німеччини

Вивчаємо  пам’ятки Великобританії та Німеччини

   Якщо для нас відкриються кордони, знання іноземної мови  необхідне. Взагалі, людині добре і престижно знати декілька мов, це дає людині волю, самовпевненість та можливість для самовдосконалення. Така  людина знає, що їй треба у житті. Хтось хоче працювати за кордоном, хтось бажає вільно розмовляти на відпочинку, хтось любить дивитися улюблені фільми в оригіналі, а хтось хоче знати мову для туристичних подорожей. Як прекрасно гуляючи вулицями старовинних міст Європи мати можливість вільно спілкуватися з корінними жителями , легко читати на вулицях путівні , туристичні вказівники мовою оригіналу. Саме тому п’ятий день роботи мовного табору присвячено вивченню визначних архітектурних пам’яток європейських держав.

     День розпочато мовленнєвими зарядками , розучено скоромовки « Betty Botter» (І загін), « Wake mit dem Po» ( ІІ загін),  «Dancing on the paper»( ІІІ загін).  Діти прийняли активну участь у роботі усного журналу « Де б я хотів побувати ?», в ході якого вчилися висловлювати свої думки і почуття іноземною мовою.

   Найцікавішим цього дня стали перегляди та обговорення відеороликів про архітектурні пам’ятки. ІІІ загін поринув у захопливу атмосферу старовинного Лондону під час відео подорожі  « One day in the city of London». Лондон – це місто-загадка, світовий символ романтики та меланхолії водночас. Наразі це місто – одне з найбільших міст світу та одне із найдавніших міст Європи. За кількістю населення Лондон займає 16-те місце в світі і друге місце в Європі, в його межах живуть 8 мільйонів чоловік.У Лондоні є чимало пам’яток історії та архітектури, чимало з яких увійшли до Списку Всесвітнього Спадку (ЮНЕСКО).

      Важливою подією для  ІІ загону була віртуальна екскурсія у Німеччину, де учні мали змогу побувати у Дрездені, який розташований на Ельбі. У німецькій літературі Дрезден отримав назву «Флоренція на Ельбі». Дрезден – це казка. Діти  відвідали місцеву ратушу, синагогу, храм Святого Христа. Усі присутні залишилися задоволені цією  відеопоїздкою, висловлювали свої враження німецькою мовою.

     Представники всіх загонів взяли участь у роботі круглого столу « Знайомство з історією річки Темза» . Річка Темза з незапам'ятних часів відігравала важливу роль у житті Лондона. На її берегах зводилися замки, влаштовувалися ярмарки, свята.  І в наші дні знайомство з британською столицею буде неповним без подорожі по Темзі.  Окрім величних і всім відомих Тауера , Вестмінстерського Абатства і Віндзорського замку на Темзі розташовано ще кілька пам'яток. Вони становлять чималий інтерес для туристів.

    День визначних культурних та архітектурних  пам’яток підвищив рівень знань про Великобританію та Німеччину,  систематизував знання дітей про архітектурні особливості  міста та працю архітектора; дав змогу виявити та уточнити знання про архітектуру як вид мистецтва, розширив активний словник дітей. Спілкування з архітектурою робить дитину чуйним красі, розвиває почуття прекрасного, виховує дбайливе ставлення до культурної спадщини, повагу до результатів людської діяльності, художньому творення. Образи архітектури викликають у дітей потребу висловити свої враження в різних видах художньої діяльності, є поштовхом до самостійної творчої діяльності.

Переглядів: 529 | Додав: Svitlana | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]