11:57
День 4.Столиці країн мови, яких вивчаємо

 

Столиця – головне місто  держави

   Особливу роль в усіх державах відіграє столиця, яка є не лише головним її містом, адміністративно-політичним центром, а й певним символом держави і нації .

   Значення столиці в житті будь-якої країни дуже велике й у багатьох випадках постійно зростає. У переважній більшості держав столиця є не лише зосередженням органів державної влади та державного управління, судових, військово-стратегічних та інших установ, а й основним економічним центром країни. Столиця держави переважно володіє і найбільшою кількістю функцій, які вона виконує. Тому вона відрізняється від інших міст держави великою притягальною силою для її громадян, які намагаються якнайповніше себе реалізувати. Звичайно, найважливішою функцією столиці є управління політичною діяльністю країни, як внутрішньою, так і зовнішньою.

  Згідно плану роботи на 15 червня, тематикою навчальних занять передбачено ознайомлення з цікавими фактами з історії столиць країн, мови яких  вивчаються. Зокрема, розучування скоромовок ”Winke, winke, winke” (2 загін),”Bot ”та” Betty Botter”(1,3 загін), перегляд відеофільмів  про столиці країн, де спілкуються англійською та німецькою мовами, розгадування кросвордів ”Lightseeinq in London”, «Deutschsprachige Hauptstädte» розширили кругозір учнів.

 Невеличкою хвилинкою - відпочинком стала акція «Чистодвір», в якій прийняли участь всі учасники табірної зміни.

  З нетерпінням діти чекали на командні змагання – «Малі Олімпійські ігри», переможцями яких став загін «Adventure».   

 З позитивними емоціями та піднесеним настроєм завершився четвертий день табірної зміни.

 

Переглядів: 541 | Додав: Svitlana | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]