13:50
Чорний біль України

   Минуло 30 років  як Україну поглинув радіаційний дим Чорнобиля. Мука і трагедія, подвиг і безсилля - це Чорнобиль, це наш український нестерпний біль.

   У нашій школі з 20 по 26 квітня згідно плану було проведено ряд заходів. Організована виставка малюнків, плакатів «Чорнобиль…Трагедія…Пам'ять…». Кращі роботи було представлено на районний конкурс. Це малюнки Шершун В., Сарканич В. Також учителями Біланич М.М., Біланич С.А. та Дудинець Г.В. з учнями 7-11 класів було проведено науково-практичну конференцію «30 років потому. Події. Факти. Коментарі». Учасники акцентували увагу на такі головні проблеми – забезпечення екологічної рівноваги на території України, подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, збереження генофонду українського народу. Тематичні виховні години «Іншої землі у нас не буде, нам потрібно нашу зберегти» провели класні керівники 1-11 класів. Бібліотекар Фізер Н.В. створила виставку ілюстрованих матеріалів «Із Чорнобильського вогню у безсмертя…». Чечур Е.О. та Масалова М.І. провели відеолекторій «Ціною життя», де учні 8-9 класів мали змогу переглянути хронологію подій найбільшої техногенної аварії на Україні.  Також учителем біології  Сарканич Т.О. з учнями 8-А класу проведено виховний захід «Чорнобиль - найбільша екологічна катастрофа сучасності». Метою було розширити знання учнів про Чорнобильську трагедію, розповісти про ліквідаторів аварії, показати, що чужої біди не буває, виховувати любов до рідного краю, до природи, виховувати патріотизм, людяність, доброту та згуртованість. Було показано презентацію «Ехо Чорнобиля»,  ознайомлено учнів з передісторією катастрофи та її наслідками. Активні учні підготували усний журнал «Хронологія подій 26 квітня 1986 року». Були виготовлені стіннівки, підготовані фотографії «Аварія на ЧАЕС», творчі учні підготували поетичну сторінку щодо трагічних подій.

   Чорнобиль продемонстрував всемогутність і безсилля людини. Наше покоління розуміє, що земна куля належить нам, а ми належимо їй. І нам потрібно передати майбутнім поколінням чисту планету.

   Чотири букви – ЧАЕС – стали символом трагедії, яка доторкнулася до мільйонів людей, накрила їх крилом  безжалісної  радіації, перетворюючи свої жертви в безпомічних людей.

Категорія: Події | Переглядів: 411 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]