14:28
Живи, Україно!

Живи, Україно!

Живи для краси, для сили,

для правди, для волі.

В.Сосюра

    Україна – це відносно маленька краплина сонця на карті світу, осяяна багатовіковими традиціями, піснями та історією. Та, в першу чергу, Україна – могутня і сильна країна, яка пройшла сходами історії від хиткої та слабкої території до величної та незалежної держави. Це країна, де виростає рік за роком молоде покоління, яке з гордістю називає себе українцями.

     2014 – 2015 навчальний рік є особливим через соціально-політичну кризу, зокрема, збройні сутички на Сході України та багатовікова історія українського народу, народу великомученика, на долі якого було досить лиха, свідчать водночас про силу і міць нашого народу.

     Діти – майбутнє нації, майбутнє України. Своїми знаннями, працею, здобутками підносять її культуру.

     Ми завжди й в усьому єдині, адже ми – єдина країна. Саме такі слова, слова поваги і гордості за свою Вітчизну звучали на Першому уроці, назва якого «Україна – єдина країна».

     Класоводи Обіцька Т.М. та Біланинець Л.О. формували у першокласників  інтерес до знань, мислення, бажання працювати творчо, а головне, сприяли вихованню любові до школи, як до рідної домівки. Уроки-роздуми «Скажи своє слово про Україну» були проведені вчителями Юско Г.В. та Мельник О.М.з учнями 2-их класів. Цікаво та змістовно відбулися уроки-подорожі «Це дім мій – моя Україна!» у 3–4-х класах.

     Школярі-п’ятикласники разом з класними керівниками Ващенок С.С. та Гасинець М.В. на згадку про особливий святковий Перший урок – День знань-2014,  виготовили власноруч «голубів миру» та жовто-блакитні прапорці, які на карті України  вкотре нагадали, що Україна буде незалежною, мирною, європейською країною. З учнями 6–7-х класів були проведені вікторини «Чи знаєте ви Україну?».

     Вихованці Пушкарович С.В.  та Шух О.Р., учні 8-их класів, мали змогу переглянути матеріали про єдність та суверенність нашої держави у формі презентацій. Вірші та  пісні звучали впродовж уроку-спілкування «Ми – нація єдина, твої ми діти, Україно!».

     Учні-старшокласники отримали знання про основні віхи з історії становлення України, її сьогодення, вміння розуміти єдність і цілісність держави і бути не тільки повноцінними членами суспільства, а й  готовими до її захисту, адже девізом уроку були слова «Ми тут. Ми всі. Ми є. Ми гурт. Єднаймося. Ми є той грунт подій майбутніх вирішальних».

     Перший святковий вересневий день залишив у серці кожного школяра повагу, впевненість і гордість за те, що він - українець

Категорія: Події | Переглядів: 543 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]