17:17
Згадай загиблих, запали свічку!

   Голодомор –  акт геноциду Українського народу, здійснений керівництвом ВКП(б) та урядом СРСР у 1932-1933 роках, шляхом організації штучного масового голоду, що спричинив загибель мільйонів українців у сільській місцевості на території Української СРР та Кубані, де переважну більшість населення становили українці, з метою придушення українського національно-визвольного руху і фізичного знищення частини українських селян.
   Визнання Голодомору 1932 – 1933 років геноцидом Українського народу законодавчо закріплено Законом України “Про Голодомор 1932 – 1933 років в Україні”, ухваленим Верховною Радою України 28 листопада 2006 року.
   З метою гідного вшанування загиблих від геноциду українського народу, вчиненого тоталітарним сталінським режимом в Кольчинській ЗОШ І-ІІІ ст. було проведено ряд заходів, щоб не забувати про чорні дні власної історії. Класними керівниками  1 - 11 класів 23-24 листопада проведено Уроки пам’яті “З присвятою замордованим голодом…”.
   Вчителі історії Дудинець Г.В., Пушкарович І.В. для учнів 10-11 класів організували дискусійні майданчики "Причини та наслідки Голодомору", а також старшокласники   були учасниками   усного журналу " Уроки Голодомору і сучасна Україна». Учні 8-9 класів переглянули відеофільм "Розірваний круг життя". Серед учнів 5-6 класів проведено конкурс дитячих малюнків на тему "1932-33 - страшна пам'ять..".   
  Класним керівником 7-Б класу Стець С.О. була проведена відкрита виховна година «Біль  душі людської».

   Хвилиною мовчання  діти  вшанували  пам'ять  великомучеників    української  історії, взявши участь у акції "Запали свічку".
   У шкільній бібліотеці Фізер Н.В. організувала виставку "День скорботи і пам’яті Голодомору в Україні".  
   Цього року, 25 листопада 2017 року о 16 годині ми учні та вчителі школи разом з усією Україною схилимо голови у загальнонаціональній хвилині мовчання на знак вшанування всіх убитих голодом"Пам'ятаймо в ім'я майбутнього! "
   Сьогодні ми повинні забути, що хтось має нас жаліти чи вирішувати наші проблеми. Кожен українець повинен згадати свою шляхетну та героїчну історію боротьби. Із поразок виносити лише досвід, а досвіду в нас предостатньо, щоб почати вже сьогодні не тільки перемагати на якомусь внутрішньому рівні, а здобувати своє гідне місце в глобальному світі.

 

Категорія: Події | Переглядів: 511 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]