22:58
Здоров'я дитини - багатство країни
Здоров’я населення є соціальним багатством країни, є показником благополуччя держави. Сприяння здоров’ю та впровадження здорового способу життя забезпечується цілим рядом законів Президента та Кабінету Міністрів України. Президент України В.Ф. Янукович оголосив 2012 рік «Роком спорту і здорового способу життя».
У своїй роботі вчителі початкових класів велику увагу приділяють впровадженню здорового способу життя, адже діти – це майбутнє нашого краю. Саме цій тематиці був присвячений відкритий урок-проект з основ здоров’я у 3-Б класі, який провела класовод Обіцька Т.М., на тему: «Інфекційні захворювання». Вчителька приклала багато зусиль та творчості у процесі підготовки до уроку: вміло згрупувала учнів, зуміла зацікавити дослідницькою діяльністю, надавала необхідну допомогу у роботі над проектом. У ході уроку прозвучало багато цікавої та корисної інформації з дитячих вуст, учні відчували захоплення від того, що змогли виступили у ролі доповідачів, експертів, дослідників. 
Учні 3-Б класу підготували змістовний проект про інфекційні захворювання, вчителька домоглася очікуваних результатів: зацікавленість учнів проектною діяльністю, застосування ними власного життєвого досвіду, розвиток  вміння піклуватися про своє здоров’я, забезпечення необхідної пізнавальної діяльності для самореалізації особистості.
Перевірені практикою технології західної методичної науки використовуються нашою школою, переробляються і оформляються у вигляді нових технологій. Одним із найперспективніших методів навчання вважають метод проектів. Він створює умови для творчої самореалізації учнів, підвищує мотивацію до навчання, сприяє розвитку інтелектуальних здібностей. Учні набувають досвіду розв’язання проблем майбутнього самостійного життя, які вони проектують у навчанні. Так, все більше вчителів у школах України цікавляться і використовують проектну діяльність учнів.
Олеся Іллівна Куруц
вчитель початкових класів
Категорія: Події | Переглядів: 917 | Додав: Tetyana | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]