08:42
Замок Паланок- перлина Закарпаття

     Ось і настало літо – найяскравіша, кольорова і багатозвучна пора року, коли діти мають можливість відпочити від шкільних клопотів.
     Подорож на літніх канікулах – що може бути крутіше? Природа нашої країни настільки багата, різноманітна і рясна фарбами, що  завжди   можна  насолодитися красою і визначними пам’ятками  які знаходяться зовсім поруч. Сині озера, свіже повітря,  зелені ліси, кольорові поля, мальовничі замки  – чи це не справжнє єднання з природою та історією рідного краю?
     5-А клас  разом з класним керівником Клим В.В. продовжив  екскурсійні тури учнів нашої школи і 05.06.2019 року відвідав окрасу старовинного міста Мукачево і перлину Закарпаття замок Паланок. Щоб піднятися до нього, учні подолали підйом, що йде спіраллю і простягається на 500 метрів. Та   замок вартий затрачених зусиль. Найцікавіше тут прогулятися по двориках замку, що дозволяє трішки зануритися в історію і відчути себе королем чи королевою цього королівства! Він  вражає дуже різною архітектурою, панорамним видом на місто, нагромадженням башточок, арочними вікнами, містичними лабіринтами із витонченими ліхтариками, затишними двориками та моторошними підземеллями... Учні з цікавістю розглядали кожний куточок , охоче фотографувалися біля скульптур  князя Федора Корятовича, Ілони Зріні  та її сина князя Ференца ІІ Ракоці -   володарів замку.  А ще діти зробили приємний сюрприз для своєї однокласниці Нелі Мадяр, привітавши її з Днем народження  в одному  з найбільш красивих замків України.  
     З хорошим настроєм  посмакували піцою, прогулялися вулицями міста і з  позитивними емоціями та незабутніми враженнями повернулися додому.  
 
 

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

Категорія: Світ навколо нас | Переглядів: 497 | Додав: innaroman1996 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]