07:47
У літечко веселе «Калина» відчинила двері…
Літо – пора відпочинку і розваг! Під час літньої кампанії 2012 з 28 травня по 10 червня в Кольчинській ЗОШ І-ІІІ ступенів у закладі «Калина» було оздоровлено 330 дітей.
Загальна мета роботи закладу: організувати відпочинок та оздоровлення дітей в період літніх канікул, спрямувати їх діяльність в загальнопозитивній якості людини-учня.
Увага щодо контингенту учнів акцентувалася, насамперед, на напівсиротах, з малозабезпечених, багатодітних сімей, обдарованих та талановитих дітях. Змістовно й цікаво пройшли 14 днів оздоровлення- найцікавіші та найщасливіші в житті кожної дитини.
З метою ефективного оздоровлення та відпочинку дітей педагоги школи та обслуговуючий персонал вжили всі необхідні запобіжні заходи щодо збереження життя та здоров'я дітей, адже це є головним і найважливішим завданням в школі.
Повсякденно велися бесіди з учнями на основі перегляду документальних фільмів про небезпеку кишкових захворювань, поведінку біля водоймищ, у лісі, при екстримальних погодніх умовах, про правила дорожнього руху і пожежної безпеки.
План роботи пришкільного закладу був побудований з врахуванням усіх психологічних особливостей учнів. Для того, щоб дітям було цікаво відпочивати, нами було розроблено основні напрямки роботи для виховання у дітей навичок здорового способу життя та фізичного розвитку дитини.
Серед видів і форм діяльності особлива увага була приділена наступним формам: організаційно - громадській (презентація загонів закладу, виконання доручень, щоденно відбувалися підсумки табірного дня); санітарно-оздоровчій (виконували санітарно-гігієнічні вимоги, дотримувалися розпорядку дня); спортивній (зарядка, спортивні змагання); пізнавальній (екскурсії, конкурси, спостереження за довкіллям); художньо-творчій (концерти, розважальні програми); трудовій; ігровій діяльностям.
Усі вихователі вміло організовували роботу 11 табірних загонів, під час якої було враховано та задоволено потреби кожної дитини. Професіонали – вихователі талановито зацікавлювали та розвивали творчі здібності учнів, а це головне завдання роботи табору. Завдяки таким вмінням у таборі «Калина» були створені відносини взаємоповаги, взаєморозуміння, взаємодопомоги між дітьми та вихователями.
Щоденна робота закладу була побудована на засадах національно-патріотичного виховання школярів. Діти дізнавалися про культурну й духовну спадщину українського народу - співали українських пісень, розказували вірші, ділилися звичаями та традиціями окремих родин. На яскравому прикладі з життя козаків було проведено виховний захід «Козацькі розваги», та екскурсію в обласний центр місто Ужгород, де діти отримали нові враження, позитивні емоції та море задоволення.
Вихованці закладу прийняли участь у тематичному мітингу і підготували концерт-виступ до Міжнародного Дня захисту дітей. Вчителі, в свою чергу, провели лекції та презентації про права дитини в суспільстві , підсумком дня став конкурс малюнку на асфальті.
В процесі виховання школярів велика увага приділялася товаристкості, дружбі, любові до ближнього, моральним цінностям людини.
В напрямку естетичного виховання проводилися заходи: конкурс дитячого малюнку, «Відчуй красу», конкурс на найкращий віночок із польових квітів, ліплення із пластиліну улюблених казкових персонажів, конкурс дитячої творчості» Діти захоплююче переглянули добірку мультимедійних фільмів . Улюбленою розвагою вихованців було виконання пісень за принципом «караоке» і весела дискотека.
Ряд заходів, а саме, усні екскурсії- подорожі мальовничими куточками селища, конкурси акторської майстерності, змагання «Нумо, хлоп'ята», вікторина «Лікарські та отруйні рослини нашого селища» - спрямовували школярів до шанобливого ставлення всього, що нас оточує.
Основне завдання закладу - оздоровлення дитини. Відтак, щоденна зустріч з вихованцями розпочиналася спортивною зарядкою. Значна увага приділялася рухливим іграм та вправам протягом усього дня. Впродовж роботи закладу проведено ряд спортивних змагань та турнірів. До вподоби малюкам були «Третій зайвий», «Квач», «Школярі», «Кошеня і мишка», «Шишки, жолуді, горіхи» та інші.
Після активного відпочинку діти з нетерпінням чекали смачного обіду, а у меню були% овочі, страви, солодощі, тощо. З уст батьків лунала особлива подяка за приготування якісного обіду для дітей.

Набуті свої вміння, навички і талант вихованці виявиляли у заключній лінійці. Щиро дякували своїм наставникам за цікаво проведений час.

Романтика, захоплення, творчість і пошук панували в серцях дітей, бо :

Всі здорові, веселі, щасливі
На обличчях усмішки милі,
Поволі стихли гомінні розмови
«До побачення» - зустрінемось знову!
«Калина» - країна мрій,
Кращих сподівань, надій!
Переглядів: 679 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]