14:25
Всеукраїнський урок права

Людям властиво сприймати дитинство як найщасливішу пору життя. Але діти не лише наша втіха і розрада, вони наше продовження, наші друзі і партнери . Тому дуже важливим є виховання у дітей почуття власної гідності, формування самоповаги, відповідальності не тільки за свою долю, але й за майбутнє інших.

   Діти повинні виростати вільними громадянами вільної України, і яким буде завтра наш український народ, якою буде наша держава, залежить від кожного з нас.

     Тому, традиційно, 10 грудня, в рамках Всеукраїнського уроку права та з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини, в Кольчинській ЗОШ І–ІІІ ступенів проводяться різноманітні заходи на правову тематику. За мету ставилось поглиблення знань учнів про права і свободи дитини; узагальнення знань про вітчизняні та міжнародні нормативно-правові акти щодо прав людини; виховання в учнів високої правової культури; переконання в дотриманні законів.

   Класоводи разом з учнями 1 – 4-х класів здійснили подорож у Країну права. Через ілюстрації та малюнки вони показали важливість як прав, так і обов’язків. 

     Діти 5 – 8 класів поглибили свої знання про права людини, ознайомившись з основними положеннями Конвенції ООН та статтями Конституції України.

   Одними із елементів Всеукраїнського уроку права для учнів-старшокласників були слайд-вікторина «Я і право»  та мозковий штурм «Питання – відповідь», де діти мали змогу продемонструвати вже набуті знання, розглянути проблемні ситуації, які потрібно вирішувати у рамках закону і моралі та уникнути небезпечних ситуацій у сучасному житті.

     Цікаво і змістовно Всеукраїнський урок права було проведено класоводами Мельник О.М. (2-Б клас), Юско Г.В. (2-А клас), Обіцькою Т.М. (1-Б клас); класними керівниками Пушкарович І.В. (11 клас), Дудинець Г.В. (10 клас), Клим В.В. (9-А клас), Стець С.О. (9-Б клас), Пушкарович С.В. (8-А клас) та Попович М.І. (6-А клас).

     Педколектив школи, ознайомлюючи учнів з правами дитини, показав важливість юридичного закріплення права дітей на особливе піклування,  допомогу з боку суспільства і держави, виховуючи у них розуміння цінності особистості кожної дитини та необхідності дотримання її прав.

Категорія: Події | Переглядів: 608 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]