13:10
Воскресни, писанко! Воістину воскресни!

 Великдень – одне з найбільших та найвеличніших християнських свят, що відзначається в Україні ще з десятого сторіччя.

  Цього великого дня завжди чекали і дорослі, і діти. Адже він приносить людям щастя, здоров’я, любов, віру та надію на краще життя.  

    Символ та неодмінний атрибут Великодніх свят – писанки. Історія писанок сягає в далеке минуле і зв’язана з ритуалом величання споконвічного  закону весняного відродження життя на землі. Тому, напередодні свята Пасхи, 15 квітня 2014 року, у фойє школи відбулась виставка творчих робіт «Возродися писанко! Воістину возродися!». До участі у конкурсі було залучено учнів 1–11 класів.  Програмою заходу передбачалося для учнів 1–4 класів: конкурс малюнка «Великоднє розмаїття», писанкарство «Великоднє диво», аплікація «Світлий Великдень», а для учнів 5–11 класів – писанкарство з довільною технікою  виконання та представлення виробів із солоного тіста.

      Учасники конкурсу проявили фантазію і творчість в оформленні своїх експозицій. Діти разом з батьками і вчителями підійшли до справи з душею, розуміючи, що напередодні Пасхи, творчість – як молитва душі, допомагає дійсно наблизити цей світлий і великий день – Великдень. Власноруч виготовлені вироби вирізнялися оригінальністю та неповторністю. Найактивнішими класними колективами, які дотримувались естетичності щодо оформлення виробів та майстерності щодо виконання, стали: 1-А, 2-А, 4-А, 4-Б, 5-А, 5-Б, 6-А, 6-Б, 7-А, 7-Б, 8-Б.

    Справжньою окрасою виставки стали власноруч виготовлені роботи учнів-переможців конкурсу, зокрема, Обіцької Олександри (1-А), Машлак Крістіни (1-Б), Ільницького Норберта, Паллаг Юлії  (3-А), Тягур Вікторії, Мельника Романа (3-Б), Граба Юрія, Малікової Олесі (4-А), Дзямка Станіслава, Гичка Сергія (4-Б), Пушкаровича Станіслава, Богдан Даніели, Канчій Олександри, Лендєл Аміни, Шух Ольги (5-А), Соскиди Вікторії (5-Б), Радей Вікторії, Перести Аліни, Поляк Вікторії, Сарканич Мирослави (7-А), Фурдели Ліани, Бубряка Марка, Маняк Наталії (7-Б), Волка Любомира (8-А), Бубряк Євгенії, Бубряк Єлизавети, Шершун Віолети (8-Б), Рагель Еріки (9), Стаматієвої Вікторії (10).

    Члени журі були приємно вражені учнівськими роботами, адже пам’ятати, унаслідувати та розвивати Великодні традиції не тільки наше спільне завдання, але й обов’язок.

Дякуємо  учасникам виставки та напередодні Великодня вітаємо всіх із великим  і радісним святом.

Здоров’я, миру і Божої благодаті учням, вчителям, батькам!

Нехай Господня ласка зігріває всіх, а у свято Пасхи зійде світлим гостем у Вашій оселі.

 

Категорія: Свято | Переглядів: 534 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]