15:15
Війна далека, але память близько...
Сьогодні, 25 жовтня, в селищі Кольчино відбулося свято «Ніхто не забутий, ніщо не забуте», приурочене 69-ій річниці визволення населених пунктів від німецько-фашистських загарбників.  Для всіх односельців це свято сповнене безмежної радості та гордості. Війна далека, але пам’ять близько…
     Біля Обеліску Слави зібралися ветерани та гості свята: учасники бойових дій Шварц Олена Гейзівна, Яворська Олена Василівна; голова Мукачівської райдержадміністрації Дуда Едуард Лукич, заступник голови Мукачівської райдержадміністрації Біров Оксана Золтанівна, обласні та районні депутати, представники районної ради ветеранів, науковці, селищні депутати, члени виконавчого комітету, керівники бюджетних установ та організацій різних форм власності, ветерани праці.
     Мітинг-реквієм відкрив голова селищної ради Дуб Микола Васильович, який привітав всіх присутніх, а також зазначив, що біллю та горем, смертю та скаліченими долями відізвалася в душах Велика Вітчизняна війна. Час уже давно згладив шрами землі, зрівняв окопи і ями від бомб, мін і снарядів, але велич подвигів ветеранів непідвладна часові.
     Урочистий захід закінчився посвяченням меморіальної дошки реконструйованого пам’ятника Обеліска Слави та Панахидою, яку відправили духовні отці селища Кольчино.
     Продовженням свята став концерт, який підготували учні  Кольчинської ЗОШ І – ІІІ ступенів  та вихованці дитячого дошкільного закладу № 1.
Війна далека, але пам’ять близько:
На кожнім кроці, в кожнім із сердець.
І голови схиляєм низько-низько,
Бо ж у землі сини, чи матір, чи отець…

 

Категорія: Події | Переглядів: 623 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]