19:00
Відзначення пам’яті жертв Голодомору

     Голодомор 1932-1933 років – страшна трагедія в історії нашої держави, яка забрала життя мільйонів людей. Невідома навіть точна цифра. Щоб не повторилися такі події, ми повинні знати і пам’ятати про них.
     Напередодні Всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті померлим від голоду», приуроченій річниці Голодомору 1932-1933 років в Україні, в нашій школі пройшло ряд заходів: класними керівниками проведені години спілкування, круглі столи «Моторошні дні в історії українського народу», вчителем історії Дудинець Г.В.під час уроків історії було проведено інформаційно-просвітницькі хвилинки та організовано виставку малюнків.В шкільній бібліотеці протягом тижня діти переглядали книжкову виставку «Голодний 1933-й», а учні 10 класу під керівництвом класного керівника Стець С.О. провели годину спілкування  «Голодомор-найтемніша доба в історії України», впродовж якої учасники мали змогу переглянути документальні тематичні кінострічки, відеопрезентації. Діти декламували вірші та представили виставку ілюстрованих матеріалів. Учні та педагоги школи вшанували хвилиною мовчання пам’ять про тих, хто став жертвою Голодоморів в Україні, вшанували і тих, хто за окраєць хліба не доносив на брата, не відривав окраєць хліба від голодних дитячих ротів, не торгував святинею…
     Завершився день скорботи акцією «Запали свічку пам'яті», яка відбулась в кожному класному колективі. Тематичні ілюстрації, дитячі малюнки та композиції були представлені через організацію куточків пам'яті «Історія гідності. Голодомори».
Мовчазним висновком, що ятрив душі і пломенів у очах учасників історичних уроків яскріло: «Хай не повторяться ніколи жахіття Голодоморів!».

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО
 

Категорія: Події | Переглядів: 222 | Додав: oktaviasadvari | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]