14:23
ВІДЗНАЧЕННЯ ДНЯ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ

Воїне, лицарю славний, 
Ти зброю тримаєш в руках, 
Щоб на нашу країну-державу 
Злий не позарився враг. 
Будь мужній і будь достойний 
Ти слави своїх батьків, 
Відважний вкраїнський воїне, 
Нащадку славних козаків


          Щороку 6 грудня відзначається національне  військове   свято -День Збройних Сил України. Це свято мужності, сили, впевненості, надійності, міцності, шляхетності, вірності, тобто тих якостей, які асоціюються у нас зі справжніми чоловіками. 
     Дата свята обрана не випадково. Незабаром після здобуття Україною незалежності, 6 грудня 1991 року, був ухвалений закон "Про Збройні сили України". А 1993 року цей день з'явився в офіційному календарі українських свят.  Цей день присвячений всім українським військовослужбовцям, які служать або раніше служили в українській армії. Саме на армію, згідно з Конституцією України, покладаються завдання з оборони країни, захисту її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності.  Коли   запроваджували це свято, ніхто навіть уявити не міг, що воно стане майже найголовнішим у житті сьогоднішньої України. Що люди у військовій формі стануть звичним явищем на вулицях українських міст.І що ми на них покладатимемо величезні надії і всією Україною молитимемось за них, щоб повернулись живими.  
     Українські воїни, віддані до останнього присязі, є обличчям нової української армії з її незнищенним духом мужності, пам’яттю про героїчне минуле та орієнтацією на майбутнє. Весь український народ  схиляє  голови перед мужніми захисниками України.  

     Великою гордістю для нас   є наші військові, службовці  військових частин, що дислокуються на території м. Мукачева та Мукачівського району.
     Саме тому, з ініціативи класного керівника Клим В.В. напередодні свята, 4 грудня учні  6-А класу здійснили екскурсію в Мукачівський прикордонний загін імені героїв Карпатської Січі, під час якої відвідали музей, та привітали воїнів зі святом. З  великим захопленням діти слухали  майора у відставці Артем’єва Веніаміна, який розповів про бойовий шлях та історію прикордонного загону. Учні почули розповіді про подвиг прикордонників у роки Другої світової війни, про виконання нашими земляками  інтернаціонального обов’язку в Афганістані, про бойові дії на сході нашої країни.  Вихованці Валентини Василівни з цікавістю розглядали кожний експонат музею, переглянули старовинні документи, медалі, форму та багато іншого. Хлопчики не відходили від експонатів зброї, мали можливість потримати її в руках,  а дівчатка приміряли  кашкети  сусідів-прикордонників.  Власноруч виготовлені вітальні листівки, стінгазета та  український оберіг лялька-мотанка – невеличкі подарунки військовослужбовцям з Днем Збройних Сил України  від учнів та вчителів нашої школи. 


Пам'ятаймо і вірьмо, що Збройні сили України — слава, гордість, міць країни!».

Зі святом Вас військовослужбовці !

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

 

Категорія: Події | Переглядів: 429 | Додав: innaroman1996 | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]