10:59
Відзначення Дня Конституції у школі


        Ми живемо у складний, але незвичайний час. Йде становлення нашої держави. Ці процеси нелегкі, сповнені часом невпевненості перед викликом нового та незвіданого. Тому, справжнім путівником, Книгою Українського Буття та Майбуття є наш Основний Закон-Конституція  України, яка була прийнята Верховною Радою  28 червня 1996 року . День Конституції ми не повинні сприймати як свято на честь нормативного акту. Адже, це день затвердження наших прав і свобод, це серце , ядро подальшого розвитку і вдосконалення суспільства.
     Традиційно, з нагоди відзначення 21 –ої річниці Конституції України та 72-ої річниці входження Закарпаття до складу України , 27  червня 2017 року в школі було проведено різноманітні виховні заходи. Усний журнал «Зростаймо громадянами»  підготували члени гуртка «Історія рідного краю» під керівництвом  Дудинець Г.В. Сторінки журналу інформували присутніх учнів та вчителів ,що таке держава, демократія, громадянський обов’язок і права людини, нація і національні меншини, закон і державні символи тощо. В центрі уваги була стаття 3 Конституції України, у якій зазначено, що «людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю».
     Додаткову інформацію про Основний Закон України діти мали можливість отримати і від зав. бібліотеки  Фізер Н.В.,  яка підготувала виставку навчальних посібників та ілюстрованих матеріалів таких як «Основи конституційного ладу України», «Зростаймо громадянами», «Конституція України» та ознайомила гуртківців з її розділами.
     Знати і пам’ятати Основний Закон повинен кожен громадянин України, особливо молоде покоління,  яке є вершителем власної Долі,  утверджуючи міць і силу України в світі.
                                                                        Зі святом Вас,шановні українці!
 

Категорія: Події | Переглядів: 540 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]