20:11
«Від рідного слова ти сил набирайся…»

     21-го лютого всі народи Землі відзначають Міжнародний день рідної мови. Тому за недовгий час свого існування в цей день вже традиційно кожен із нас  має змогу відчути себе частинкою свого великого народу. Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу,  щедро напоєна  теплими сонячними променями, срібними жайворонковими переливами  та солов’їними трелями, калиновим голосом сопілки.    
     З нагоди Міжнародного дня рідної мови у  школі проведено низку заходів, щоб ще раз долучитися вустами і серцем до материнської мови, найкращої, найсвятішої, найріднішої. Класні  колективи разом з учителями української мови та літератури Шух О.Р., Сидор М.Ф., Мешко І.П., Сідор О.С, створили чудові композиції до свята. Найкращими серед них стали роботи учнів 6-А,Б, 7-Б, 9-А,Б, 10-А,Б, 11 класів.  
     Надзвичайно цікавими були й конкурсні завдання мовознавчої гри «Знавці рідної мови», підібрані  вчителем української мови та літератури Мешко І.П.  У заході брали участь команди учнів 6 класів. Гра  складалася з декількох етапів, метою яких  є поглиблення  знань з мовознавчих розділів, розвиток акторських здібностей. Школярі виявили хороші знання з рідної мови, тому перемогу розділили між собою.
     Учитель української мови та літератури Шух О.Р. з учнями 6-Б класу підготували відкритий виховний захід  «Рідна мова – серця мого подих», метою якого було ознайомити учнів зі скарбами української мови, виховувати почуття патріотизму і гордості. Цікавинкою для старшокласників став випуск електронної газети « До рідного слова торкнуся душею» під керівництвом Шух О.Р. Хочеться відзначити роботи учнів  Малікової  Олесі (10-Акл.), Перести Мар'яни (10 – Б  кл.), Самчук Мирослави (11кл.) .
     Протягом дня проводились мовні вікторини, на уроках української мови учні писали диктант , щоб ще раз перевірити свою грамотність.   Усі заходи  були підпорядковані єдиній виховній меті, а саме: шанувати, розвивати та любити українське слово, дбати про красу і багатство української мови.
     Також цього дня, вчитель початкових класів Мішко Н.М. разом з асистентом вчителя Гичко Є.К. поставили за мету сформувати ставлення до рідної мови як до національної цінності, розвивати потребу та інтерес до вивчення української мови, удосконалити культуру рідномовного спілкування та провели літературно-музичне свято "Мово, рідна, ти прекрасна!" з учнями 3-Б класу. Ведучі свята познайомили присутніх з історією становлення української мови, з процесом відродження і поширення української мови в усіх сферах громадського життя. На фоні музичних оформлень, звукозаписів пісень "Українська мова", "Пісня про рушник" - виразно читалися поетичні твори про рідну мову. Ще, під час свята, була проведена мовна вікторина та гра "Скажи без затримки"(назвати антоніми та синоніми до запропонованих слів). Сподіваємось, що від сьогоднішнього заходу присутні залишили у своєму серці краплину любові до рідної мови.
     У цей день класні керівники  запросили  учнів до спілкування «Від рідного слова ти сил набирайся, ніколи й ніде ти його не цурайся». На великій перерві юні таланти декламували власні вірші про мову.
     Бібліотекарем  Фізер Н.В. організовано тематичну виставку книг про рідну мову. 
     Сьогоднішній День рідної мови залишив у серцях школярів та педагогів  краплину любові до рідного слова. Тож присягнімось Пречистій Діві Мові серцем і душею любити, шанувати, берегти, леліяти рідну українську мову.

 

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО
 

Категорія: Події | Переглядів: 405 | Додав: innaroman1996 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]