17:59
Від Карпат до Криму - Україна єдина!

     Крим став прецедентом сучасної світової історії. У післявоєнній Європі це, напевно, єдиний випадок, коли в мирний час одна держава окупувала і анексувала частину території іншої незалежної держави, тим самим порушивши всі існуючі міжнародні та міжурядові угоди.
     26 лютого 2021 року, сім років тому, у Сімферополі відбулось найбільше зібрання на підтримку цілісності та єдності України. Участь у мітингу взяли не тільки кримські татари, яких тоді там була переважна більшість, а представники різних національностей, що відстоювали територіальну цілісність України і висловлювали протест проти кремлівської інтервенції в Криму.
     Попри факт окупації, єдиним законним статусом Кримського півострова в очах міжнародного співтовариства є статус Автономії Республіки Крим та м. Севастополя у складі України. Всупереч цьому Росія встановила свій контроль над територією, що призвело до систематичних масштабних порушень фундаментальних прав людини. Такі дії російської влади стали загрозою міжнародній безпеці.
     З метою  формування емоційно-ціннісних пріоритетів особистості, визначення її національної самоідентифікації, ставлення до Батьківщини, держави та нації в нашому освітньому закладі було проведено низку тематичних заходів.
     Класними кервівниками початкових класів було організовано перегляд тематичних відеоматеріалів «Від Карпат до Криму - Україна єдина!», а 
вчителем історії Дудинець Г.В. для учнів 5-11 класів проведено інформаційні хвилинки "Крим. Хронологія окупації" та організовано для перегляду відеоролик «Анексія Криму. Причини та основні події» за участі учнів 8-11 класів в онлайн режимі. Цікавою та повчальною була і заочна подорож "Крим. Нескорена земля." для учнів  середньої вікової категорії . 
     В лютому 2014  Україна показала, що варто бути сміливим і сповненим гідності, що героїзм може бути чимось більшим, ніж суто моральним закликом, що це може бути ключем до перемоги. Для вшанування мужності й героїзму громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території — в АР Крим та місті Севастополі, торік Президент Володимир Зеленський підписав Указ про встановлення 26 лютого в Україні Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.
     На початку 2021 року Верховна Рада ухвалила звернення до низки міжнародних інституцій щодо засудження окупації Росією Автономної Республіки Крим, порушення прав і свобод людини на окупованих територіях та звільнення політичних в’язнів - громадян України.
    Повернення Криму до України – це не тільки наша спільна мрія. Це – запорука безпеки на планеті, відновлення віри, віри у міжнародне право і справедливість. 

Категорія: Події | Переглядів: 410 | Додав: oktaviasadvari | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]