06:24
Великодня весна - 2021

     Великдень – одне з найсвітліших та найрадісніших свят, яке впродовж багатьох поколінь вшановують українці. Витоки цього свята сягають глибини не віків, а тисячоліть! Серед найбільш відомих та вишуканих символів Великодня, поряд з паскою, є писанка – символ відродження природи, нового життя, Воскресіння Ісуса Христа.
     У Кольчинському ЗЗСО  І-ІІІ ступенів вже впродовж двох  тижнів триває виставка-конкурс “Воскресни, писанко!”, яка перетворилася у справжню традицію. Діти залюбки беруть участь у подібних творчих заходах, втілюючи свій задум у Великодніх доробках та  композиціях.
     Залучення дітей до вивчення звичаїв українського народу у сфері декоративно-ужиткового мистецтва виховує в них національно-патріотичні почуття, гордість за свою країну, рідний край, надає учням можливість виявити свою індивідуальність, сприяє зміцненню дружніх стосунків у колективах, розвитку згуртованості, надихає на спільну творчу діяльність.

     Підтвердженням цьому є учнівські творчі надбання, що відображені як у індивідуальній діяльності, так і у групових та  колективних  роботах.
     Участь у підготовці експонатів взяли усі учнівські колективи закладу, разом із вчителями та батьками. Фантазії, креативність, творчі ідеї і їх втілення просто вражають…
 
     Мудрі люди кажуть: "У світі доти існуватиме любов, доки люди писатимуть писанки". Пам’ятаймо звичаї і традиції свого народу. Бережімо писанку, вона є нашим символом і оберегом від зла!


Щиро вітаємо усіх з Великоднем!
Терпіння, спокою і мудрості!
Миру і злагоди у наших домівках, і у нашій державі!
Христос Воскрес!

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

ВІДЕО

Категорія: Події | Переглядів: 438 | Додав: oktaviasadvari | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]