21:11
Української революції 1917-1921 рр.

Народе України.

Твоєю силою, волею, словом стала на землі українській вільна Народна Республіка,

справдилась колишня давня мрія батьків твоїх – борців за вольність і права трудящих.

Четвертий Універсал Української Центральної Ради

   17 березня 1917 року в Києві було проголошено створення Української Центральної Ради – найвищого представницького органу українців. Головою УЦР було заочно обрано Михайла Грушевського.
Цей день став початком Української революції 1917-1921 рр. та розбудови модерної української державності.Українська революція 1917–1921 років продемонструвала волю українців до незалежності та демократичного розвитку.

   В Кольчинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів відбулись заходи, що стосувалися ролі та місця революції 1917-1921 років у процесі боротьби українського народу за незалежність. Щоб поглибити знання учнів про ключові події Української революції 1917–1921 років, політичних, громадських, військових, культурних діячів того періоду українського державотворення, вчитель історії та правознавства Пушкарович І. В. виступив з інформацією перед учнями 9-11 класів, що таке Українська революція, які етапи революції 1917–1921 років, ознайомив з хронологією основних подій.Звертаючи увагу на актуальність ідей суверенності та соборності держави, її територіальної цілісності як головних чинників розвитку України, продемонстрував учням презентацію «Події та лідери революції». Для формування активної громадянської позиції учнів, почуття патріотизму, необхідності виховання підростаючого покоління на прикладах минулого Українського народу, було переглянуто документальний фільм “Хроніки української революції”.

   Українська революція створила потужний привід для розвитку української національної ідеї, зростання національної самоідентифікації, розвитку національно інтелігенції.

Категорія: Події | Переглядів: 512 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]