17:10
Українська поетеса, мудра матір та громадський діяч.

           Діти - се наш дорогий скарб,

Се наша надія…

                                                                   Олена Пчілка   

  Ці слова належать людині , яка все своє життя присвятила справі розвитку української культури, віддала багато енергії і таланту  справі виховання та освіти дітей. Олена Пчілка- українська поетеса, мудра матір та громадський діяч.

  Сьогодні в нашій школі вшановується пам'ять (85-річчя з дня смерті) дитячої  письменниці Ользі Петрівні Косач- Драгомановій, матері відомої  української поетеси Лесі Українки.

   Бібліотекарем школи Фізер Н.В. організовано літературну виставку дитячих збірок письменниці та випущено стіннівку «Аристократка духу», яку підготувала учениця 7-А класу Лендєл А.  Учнями 7-А класу ( Богдан Д., Самчук М., Порохнавець Я.) під керівництвом Шух О.Р., вчителя української мови та літератури, проведено літературну годину для молодших школярів «Життя і творчість Олени Пчілки».  Пушкарович С.  та Жевнак В.підготували та презентували  матеріали на тему «Талант і доля Олени Пчілки».

   Ім'я Олени Пчілки по праву займає почесне місце в одному ряду з такими українськими Берегинями  як  Роксолана ,Маруся Чурай, Леся Українка.

Категорія: Події | Переглядів: 464 | Додав: Svitlana | Рейтинг: 3.3/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]