18:04
Творчий, креативний учитель – запорука успішної    реалізації   Концепції «Нова українська школа»

     Виховати компетентного творчого учня може лише компетентний і творчий учитель. Робота педагогів супроводжується постійним спонуканням до творчості, жоден учитель не застосовує загальновідомі методики без свого відтінку, свого наголосу. Розуміючи важливість і складність проблем, що постають перед ними, учителі працюють над удосконаленням освітнього процесу.
     11 березня 2020 року на базі Кольчинської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулося засідання «Школи молодого педагога» на тему «Творчий, креативний учитель – запорука успішної реалізації   Концепції «Нова українська школа».
     В. Ю. Зварич – завідуюча РМК, ознайомила з планом роботи семінару. В свою чергу вона наголосила на необхідності формування ключових компетентностей та наскрізних вмінь як основи для успішної самореалізації учня.
     Про особливості організації освітнього процесу в умовах запровадження Концепції НУШ учасникам семінару розповіла директор школи Х. В. Удут, зазначивши на необхідності створення навчальних  осередків і забезпеченні початкової школи сучасними технічними засобами, які підвищують якість освітніх послуг.
     У практичному модулі семінару продемонстровано проведення  уроків . У 1-Б класі відкритий урок з інтегрованого курсу «Я досліджую світ» на тему «Де живуть книжки. Яка найбільша домівка книг?» провела Барчій Н.Є. У 2-А класі відкритий урок з української мови на тему «Слова – назви ознак» провела Біланинець Л.О.
     Доповненням практичного аспекту впровадження реформи були:
- майстер-клас «6 цеглинок в освітньому просторі НУШ» – О.В.Котубей,
- презентація досвіду роботи «Нова українська школа: перші кроки до успіху» - Орсагош М.В., вчитель початкових класів Страбичівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.
     Додатковим результатом проведення семінару став майстер-клас, проведений В.Ю.Зварич  «Методи та прийоми для розвитку критичного мислення», насичений творчими завданнями та вправами.
     На завершення роботи здійснено обмін думками та підведено підсумки.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

Категорія: Події | Переглядів: 721 | Додав: oktaviasadvari | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]